غازدامهای فریدونکنار توسط محیط زیست و نیروی انتظامی مازندران جمع آوری شد

در راستای ساماندهی صید پرندگان مهاجر در تالاب فریدونکنار و اراضی کشاورزی اطراف آن، صبح امروز نیروهای یگان محیط زیست مازنداران با عنایت به مصوبه شورای تامین و هماهنگی با مراجع قضایی این شهرستان به همراه مامورین نیروی انتظامی نسبت به تخریب غاز دام های (دام هوایی مرتفع مخصوص صید غاز وحشی) برپا شده اقدام نمودند.

ارسال کننده : نادر زندی

فرمانده یگان محیط زیست استان مازندران در این باره گفت: هماهنطور که پیش از این در جلسات مشترک با دامگاه داران فریدونکنار مطرح شده و سال گذشته نیز در شورای تامین شهرستان به تصویب رسیده بود، برپایی غاز دام ممنوع می باشد.

مسلم آهنگری اظهار داشت: سال گذشته به دلیل تاخیر در تشکیل جلسات شورای تامین و طولانی شدن هماهنگی با مراجع قضایی، جمع آوری غازدامها با تاخیر و تقریبا در پایان فصل صید صورت پذیرفت اما امسال از ابتدای فصل مهاجرت اجازه برپایی غازدام داده نمی شود  و در صورت برپایی، بلافاصله توسط نیروهای محیط زیست تخریب خواهد شد.

در عملیاتی که صبح امروز (دوشنبه) صورت گرفت کلیه غازدامهای برپا شده توسط نیروهای یگان محیط زیست و با پشتیبانی یگان امداد نیروی انتظامی جمع آوری گردید.

در این مرحله غازدامها تخریب شد اما در صورت پرپایی مجدد، متخلفین به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

همچنین در بازدیدی که از داخل دامگاه صورت گرفت تصمیم اتخاذ شده مبنی برپایی حداکثر یک کرس توسط هر کدام از دامگاه داران رعایت شده است.

شب دام ها در زمین های کشاورزی اطراف تالاب برپا شده است اما به دلیل تعداد بسیار زیاد شب دام ها و احتمال تنش و بروز درگیری به دنبال هماهنگی با مقامات استانی برای تامین نیرو و همراهی قضایی لازم هستیم.

به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، تالاب بین المللی فریدونکنار در واقع زمین های کشاورزی با مالکیت افراد حقیقی است که پس از برداشت برنج با هدایت آب به درون زمین ها به شکل تالاب مصنوعی درمی آید. دامگاه داران با ایجاد سکوت و امنیت کامل در منطقه و همچنین توزیع غذا در تالاب، پرندگان مهاجر زیادی را به این منطقه جلب نموده و به صید آنها می پردازند.

در روش سید سنتی پرندگان مهاجر در تالاب فریدونکنار (دوما) به دلیل آنکه برداشت بصورت محدود و از گونه های غیرحمایت شده مانند اردک سر سبز انجام می شود، همچنین تاثیر مثبت امنیت و تغذیه مناسب پرندگان در مهاجرت و جوجه آوری آنها، به اعتقاد کارشناسان محیط زیست صید سنتی نه تنها آسیبی به این منطقه وارد نمی کند بلکه مفید نیز خواهد بود.

اما روش های جدید مانند دام هوایی به دلیل صید دسته جمعی و غیر انتخابی پرندگان، موجب کشتار دسته جمعی و نسل کشی آنها خواهد شد.

همچنین در صورت ممنوع نمودن کامل صید در این منطقه، در واقع تالاب نیز ازبین خواهد رفت و دامگاه داران در صورتیکه اجازه هیچگونه صید و برداشتی از پرندگان نداشته باشند در فصل زمستان به کشت دوم در زمین های خود خواهند پرداخت.