رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در کنفرانس خبری هفته منابع طبیعی اعلام کرد

ادغام سازمان جنگل‌ها و سازمان حفاظت محیط زیست منتفی است

ارسال کننده : نادر زندی

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew):رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در کنفرانس خبری هفته منابع طبیعی اعلام کرد: در برنامه ششم توسعه پیشنهاد ادغام سازمان جنگل‌ها با سازمان حفاظت محیط زیست به سازمان مدیریت داده شده بود اما بر اساس بررسی‌هایی که در مراحل بعدی انجام شد ادغام این دو سازمان منتفی و فعلا هر کدام از آنها به صورت جداگانه به فعالیت خود ادامه می‌دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها – خداکرم جلالی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه همشهری دربارهطرح اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی در مجلسگفت: سازمان جنگل ها نسبت به این طرح اعتراض و نظرات اصلاحی ارائه کرد، زیرا اعتقاد داشتیم که تصویب این طرح سبب سوء استفاده های زیادی می شود به همین منظور نظرات خود را به مجلس و کمیسیون کشاورزی ارائه دادیم.
رئیس سازمان جنگل‌ها در ادامه همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص تاکید رهبر معظم انقلاب در جلب توجه بیشتر به طرح‌های حفظ کاربری اراضی کشور گفت: نامه دفتر رهبر معظم انقلاب احتمالا محرمانه بوده و ما به طور مستقیم در جریان آن قرار نگرفته‌ایم. اما در آن اشاره شده است که مجلس در ارتباط با این طرح دقت بیشتری انجام دهد و نظر کارشناسی دستگاه‌های مربوط را اخذ کند.
جلالی تاکید کرد: با شناختی که از کمیسیون کشاورزی مجلس وجود دارد مطمئنیم خروجی مجلس در این زمینه در راستای سیاست منابع طبیعی و جلوگیری از تغییر کاربری غیر زراعی و باغی است.
جلالی تصریح کرد: بحث جرم‌انگاری در حوزه تخلفات منابع طبیعی باید مدنظر قرار گیرد که با هماهنگی دولت و مجلس امکان حفظ و حراست منابع طبیعی و کاهش نگرانی طبیعت‌دوستان فراهم می‌شود کما اینکه در این ارتباط رهبر معظم انقلاب بیاناتی اظهار کرده‌اند.
جلالی در ادامه صحبت‌های خود در ارتباط با قانون رفع موانع تولید اظهار کرد: هیچ کدام از شهرک های صنعتی در جنگل‌ها و مراتع مرغوب و حتی درجه دو ایجاد نمی‌شود بلکه در مراتع فاقد پوشش گیاهی اجرا می‌شود و در این ارتباط ما و وزارت صنعت مراقبت‌های لازم را به عمل می‌آوریم.
وی خاطر نشان کرد: در عرصه‌های جنگلی واگذاری مطلقاً ممنوع است و در طرح‌های گردشگری نیز صرف بهره‌برداری از این عرصه‌ها امکان پذیر است به طوری که در ایجاد تله‌کابین نیز تنها مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند و انتقال مالکیت عرصه‌های گردشگری در مراتع درجه یک وجود ندارد.
رئیس سازمان جنگل‌ها در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه قدس در خصوص قطع درختان جوان در برخی مناطق اظهار کرد: این قطع درختان صرفا در مناطقی که برای عملیات پرورش چوب (زارعت چوب) انتخاب شده اند انجام می‌شود و فاصله بین این درختان یک تا دو متر بیشتر نیست و در این عرصه‌ها مشاهده می‌شود که کاشت هزار نهال در هر هکتار صورت می‌گیرد.
وی اضافه کرد: قطع درختان جوان در این شرایط کاری کارشناسی و علمی در راستای توسعه پایدار منابع طبیعی است اما در مابقی اراضی درختهای افتاده، آفت‌زده و توخالی قطع و جمع‌آوری می‌شود.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج درباره وضعیت بودجه‌ای این سازمان در سال ۹۵ گفت: ما جزو دستگاه‌هایی هستیم که بیشترین بودجه برای ما دیده شده است. امیدواریم در بررسی‌های مجلس نیز این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان جنگل‌ها تاکید کرد: این بودجه بیشتر در مواردی نظیر تثبیت مالکیت دولت در اراضی ملی، طرح‌های آبخیزداری، کاداستر، بیابان‌زدایی، جنگل کاری، مرتعداریو مسائل احیا،حفاظت و توسعه منابع طبیعی مورد توجه قرار می گیرد.
جلالی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص وضعیت ناوگان هوایی سازمان جنگل‌ها در سال َآینده اظهار کرد: این سازمان برای اطفای حریق ۳۰۰ دستگاه خودرو خریداری و در اختیار استان ها قرار داده است و برای دسترسی به مناطق صعب‌العبور نیز قراردادی با نیروهای مسلح و هلال احمر بسته شده تا بتوانیم همکاری‌های خوبی در این زمینه داشته باشیم.
رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع اضافه کرد: سال گذشته همکاری‌های خوبی با ارگانهای یاد شده انجام شد اما لازم است با هماهنگی هر چه بیشتر و بهره‌برداری مناسب از تجهیزات این سازمانها آموزش‌هایی در دستور کار قرار گیرد تا در مواقع حوادث به موقع در مکان حادثه حاضر شویم.
جلالی تاکید کرد: در حال حاضر خود سازمان جنگل‌ها هیچ بالگردی برای اطفای حریق در مناطق صعب‌العبور ندارد به همین منظور امیدواریم که در آینده برای عملکرد تخصصی‌تر در این بخش خود سازمان جنگلها دارای بالگردهایی برای اطفای حریق باشد.
وی یادآور شد: در برخی عملیات‌ها برای دسترسی به مناطق صعب‌العبور نیاز به چند ساعت پیاده‌روی وجود دارد بنابراین گسترش ناوگان حمل هوایی در سازمان جنگل‌ها امری ضروری است.
رئیس سازمان جنگل‌ها تاکید کرد: برای بهبود وضعیت ناوگان امداد هوایی در سال آینده ۶ پایگاه استقرار هلی‌کوپتر و هواپیما مشخص شده است. این کار منجر به دسترسی آسانتر به مناطق عملیاتی می‌شود به همین منظور ۶ منطقه حادثه‌خیز و همجوار با سایر مناطق مورد نظر عملیاتی مشخص شده است که در استانهای فارس، کرمانشاه، کردستان، گلستان و گیلان قرار داد.
وی در پایان گفت: با همکاری شرکت خدمات هواپیمایی که در گذشته اقدام به سمپاشی هواپیما می‌کردند قرارداد بسته شده است تا به کمک سازمان جنگل‌ها آمده و در عملیات اطفای حریق هوایی از امکانات آنها استفاده شود