ضعف “دولت الکترونیک” باعث تشدید آلودگی هوا!

اگر ارتقاء خدمات دولت الکترونیک مورد توجه مسئولان قرار گیرد تاثیر آن در کاهش آلودگی هوا به موجب کاهش تردد شهری و کاهش مصرف انرژی می‌تواند بسیار چشمگیر باشد.

ضعف "دولت الکترونیک" باعث تشدید آلودگی هوا!به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ ریشه‌یابی عوامل آلودگی هوا نشان می‌دهد که مهار آن نیازمند بازنگری کلی در بسیاری از سیاست‌های کشور است. در این میان یکی از مواردی که توجه به آن می‌تواند موثر باشد توجه به دولت الکترونیک است. در حالی که در سال‌های اخیر همواره بر ارتقاء خدمات دولت الکترونیک تایید شده است اما در عمل همچنان شاهد هستیم که این خدمات با ایراداتی مواجه است.

با وجود اینکه نسبت به 2 دهه گذشته پیشرفت‌هایی در خدمات غیرحضوری بانک‌ها, ادارات دولتی و …, حاصل شده است, اما همچنان شاهد قطعی‌های مداوم سایت‌های ارائه‌دهنده خدمات, عدم پاسخگویی مامورین در مراجعات تلفنی و حضوری بودن بخشی از مراحل در روند ثبت‌نامی ادارات, دانشگاه‌ها و …, هستیم که همه این موارد نیازمند توجه بیشتر مسئولین به ارتقاء بسترهای استفاده از خدمات دولت الکترونیک است.

اما سؤال اینجاست که توجه به خدمات دولت الکترونیک چگونه بر افزایش کیفیت هوا تاثیر می‌گذارد؟

عوامل آلودگی هوا در 2 بخش منابع ثابت و متحرک در افزایش آلودگی هوا نقش دارند؛ عوامل متحرک وسایل نقلیه موتوری مانند خودروها, موتورسیکلت‌ها و …, هستند و منظور از عوامل ثابت نیز صنایع آلاینده هوا از جمله نیروگاه‌ها, پالایشگاه‌ها, کارخانجات و …, است.

در کشور ما روزانه میلیون‌ها سفر از طریق وسایل نقلیه عمومی, خودرو شخصی و موتورسیکلت صورت می‌گیرد و بخشی زیادی از این ترددهای روزانه به واسطه کارهای اداری است. همچنین حدود 70 درصد از آلودگی هوا در کلان‌شهرها توسط این منابع متحرک ایجاد می‌شود که بیشترین نقش را در آلودگی هوا دارند. حال اگر بستر استفاده از خدمات غیر حضوری در کشور بیش از همیشه فراهم شود و خدمات دولت الکترونیک ارتقاء پیدا کند بخش زیادی از ترددهای روزانه کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه آن آلودگی هوا کاهش پیدا می‌کند.

همچنین دولت الکترونیک در موضوع منابع آلاینده ثابت نیز می‌تواند موثر باشد؛ روزانه تعداد بالایی از کارمندان که در صورت فراهم بودن بسترهای مناسب می‌توانند وظایف خود را از طریق دورکاری انجام دهند, در ادارات و شرکت‌ها حضور می‌یابند و میزان بالای مصرف برق, انرژی, آب و استفاده از دستگاه‌های گرمایشی یا سرمایشی که در این محل‌ها استفاده می‌شود سبب فشار بیشتر بر نیروگاه‌ها شده و منجر به آلودگی هوا خواهد شد.