اراک – شمار روزهای ناسالم هوای اراک در سال جاری چهار برابر شده و مردم این شهر همچنان چشم انتظار تصمیم و اقدام در راستای کاهش یا کنترل آلودگی هوا هستند.
خبرگزاری مهر-گروه استانها- کورش دیباج: سالهاست، در اقصی نقاط کشور بخصوص در کلانشهرهایی مثل تهران، کرج، اراک، اصفهان و تبریز موضوع آلودگی هوا به یک مسئله مزمن و لاینحل تبدیل شده است، صنایع آلاینده در اطراف شهرهای بزرگ بدون هیچ مانعی جولان میدهند و هر روز بر تعداد خودروها و موتورسیکلتهای آلاینده افزوده میشود و میزان بیماریهای جسمی و روانی ناشی از آلودگی هوا در کودکان، سالمندان و همه اقشار مردم در میان دود و آلایندههای بیماریزا رو به افزایش است.
علاوه بر آن امروزه شهرهای بزرگ و پرجمعیت مانند یک بیمار فشار خونی هستند که هر چند وقت یک بار حالشان به طرز خطرناکی بد میشود. اما چه کسی مقصر است؟ این شهرها به دلیل ساختارشان ذاتاً بد هستند، یا مدیران خوبی ندارند، یا مردم کم لطفی میکنند در حق شهرشان؟
قانون هوای پاک ظرفیتی که در شهر اراک فعلیت نیافته است
برخی معتقدند با توجه به اینکه این شهرها را کوهها احاطه کرده، در جای مناسبی ساخته نشدهاند. ولی هر چه هست مسئله آلودگی هوای اراک به عنوان کلاف سردرگمی شده است که نه صنایع به این مسئله توجه میکنند و نه اقدامات دستگاه و نهادهای متولی کاهش آلودگی هوای اراک باعث شده که اراک روزهای آلوده کمتری داشته باشد به طوری که دو روز گذشته سید مهدی مصطفوی، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۴۵ روز ناسالم در اراک به ثبت رسیده است و ۱۲۷ روز برای گروههای حساس ناسالم بوده، ۱۶ روز برای تمام گروههای سنی در وضعیت خطرناک قرار داشته، یک روز بسیار ناسالم و یک روز خطرناک نیز سپری شده است.
اراک سومین شهر ناسالم کشور
وی ادامه داد: اراک پس از کرج و اهواز با فاصله اندک، سومین شهر ناسالم کشور محسوب میشود و تعداد روزهای ناسالم آن از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه قبل حدود چهار برابر افزایش یافته است.
از طرفی کریمی، شهردار اراک علت اصلی افزایش روزهای آلوده شهر اراک در سال جاری را گسترش خشکسالی در کشور و افزایش ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا عنوان کرد.
وی با بیان اینکه صنایع یکی از منابع عمده آلودگی هوا شهر اراک هستند، گفت: در بحث صنایع آلاینده یکی از مشکلات نیروگاه شازند است با وجود اینکه هم اکنون از گاز به عنوان سوخت استفاده میکنند ولی دی اکسید نیتروژن را در هوا شهر اراک افزایش میدهد و متأسفانه در بعضی از ایام سال این نیروگاه تا ۷.۵ میلیون لیتر مصرف مازوت داشته و روزی ۴۵۰ تن گوگرد به هوای اراک تزریق کرده است.
قانون هوای پاک ظرفیتی که در شهر اراک فعلیت نیافته است
حال این پرسش مطرح میشود که با وجود اینکه عوامل آلودگی هوا مشخص است، و کلانشهر اراک نسبت به سالهای گذشته از لحاظ آلودگی هوای در وضعیت بحرانی نسبت به سایر کلانشهرهای اراک قرار دارد چرا اقدام اثرگذار در خصوص کاهش آلودگی هوا اراک صورت نگرفته است و مشکل اصلی کجاست از این روز خبرگزاری مهر به در گفتگو با سید وحید میرنظامی، رئیس شورای شهر اراک پیگیری کرده است.
میرنظامی با اشاره به اهمیت نقش شوراها در روند سیاستگذاری ها برای کاهش آلودگی هوا، گفت: یکی از مواردی که شوراها شهر دنبال میکنند بهبود فضای زیست محیطی سالم و بهداشتی شهرها بر اساس استانداردهای متداول بهداشتی و زیست محیطی است، هوا هم جزئی از زیست محیط و مباحث محیط زیست شهری است نمیتوان گفت مسئله هوا ربطی به مدیریت شهری و شورای شهر ندارد. هوا جزئی از محیط زیست است مگر شورای شهر اراک میتواند نسبت به این مسئله مهم محیط زیستی بی تفاوت باشد، ضمن اینکه شورای شهر اراک نماینده مردم است و مطالبه گری حقوق مردم یکی از وظایف مهم شورای شهر است، هر آنچه حقوق مردم در زیست بوم اراک از هر نوعش باشد، شورای شهر اراک به عنوان نماینده پیگیر حقوق مردم وظیفه خود میداند این مسئله را دنبال کند.
قانون هوای پاک ظرفیتی که در شهر اراک به فعلیت در نیامده است
وی اظهار کرد: قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ است که در این قانون هم در خصوص آلودگی هوا، حدود مجاز انتشار آلایندهها، منابع آلوده کننده هوا را ذکر کرده است، به نظر بنده قانون هوای پاک ظرفیتی است که در شهر اراک به فعلیت در نیامده است یکی از مواردی که شورای ششم دنبال آن است پیگیری به فعل رساندن ظرفیت قانون هوای پاک در اراک است که البته باید سایر نهادهای و دستگاههای متولی در این امر مشارکت داشته باشند.
آخرین دیدگاهها