تلاش‌های ۱۸ماهه کارگران سایت تفکیک زباله صفیره برای احقاق حقوق و بیمه عقب افتاده

نزدیک به ۱.۵ سال است که سایت تفکیک زباله صفیره تعطیل و کارگران آن بیکار شده‌اند. این کارگران از مردادماه ۹۹ پیگیر راه‌اندازی دوباره سایت بودند، اما به نتیجه‌ای نرسیدند. آنها بارها تجمع اعتراضی برگزار کرده و از مسئولین و نمایندگان مجلس خواستار پیگیری وضعیت خود شدند. اما هیچ پاسخ مشخصی نشنیدند. در حال حاضر بیش از ۹ ماه است که بیمه‌ آنها نیز پرداخت نشده است.

سایت تفکیک زباله صفیرهسایت تفکیک زباله صفیره از سال ۹۱ در محل جدید دفن زباله اهواز راه‌اندازی شده است. بدلیل عدم رعایت موارد ایمنی و بهداشتی توسط شرکت‌های پیمانکاری چندین مرتبه این سایت دچار آتش‌سوزی شده است.

سایت تفکیک زباله صفیره
سایت تفکیک زباله صفیره ۱۲۰ کارگر دارد که ۷۵ نفر آنها زن هستند. ۶۵ تن از این زنان سرپرست خانوار هستند. اغلب آنها با به خطر انداختن سلامتی خود و خانواده‌هایشان،‌ تلاش می‌کنند که نانی برای خود تهیه کنند. با تغییر پیمانکاران در این سایت هر بار مقداری از حق و حقوق آنها پایمال می‌شود. بدلیل تسلط رانت و لابی بر اقتصاد کشور و استان خوزستان هیچگاه دادخواهی این کارگران به جایی نرسیده است.

اعتراض کارگران سایت پسماند صفیره اهواز نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی
تجمع اعتراضی زنان کارگر کارخانه سایت پسماند صفیره + فیلم
پیگیری کارگران سـایت تفـکیک زبـاله صفیره حتی به نمایندگان استان نیز کشیده شده است

یکی از این کارگران سایت تفکیک زباله صفیره به تلاش‌های بی‌نتیجه برای احقاق حقوق‌شان اشاره ‌می‌کند. وی می‌گوید: «پیمانکاران سالانه و یا هر شش ماه یک‌ بار با ما قرارداد می‌بندند. بارها برای حق و حقوق خودمان اعتراض کردیم. پیمانکار ۹ ماه است بیمه ما را پرداخت نکرد و پیگیری و مطالبه ما از مسئولان هم راه به جایی نبرده است. به اداره کار استان شکایت کردیم اما اداره کار نیز کاری نکرد.»

وی در ادامه می‌گوید: «برای پیگیری این موضوع حتی به نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی مراجعه کردیم. اما در پاسخ فقط گفت: پیگیری می‌کنم، پیش از این به دفتر نماینده هم که مراجعه کرده بودیم، ولی مشکل ما را حل نکردند.»

وضعیت این کارگران یک نمونه کوچک از میلیون‌ها کارگری است که در زیر استثمار جانکاه حتی نان شب هم ندارند. سران حکومت بعد از نابودی همه زیرساخت‌ها و سرقت اموال عمومی، اینک به سرقت حقوق و بیمه ناچیز کارگران رسیده‌اند. کارگران نیز بخوبی علت فقیرتر شدن روزانه خود را شناخته‌اند. آنها به خوبی سران حکومت را مسئول این همه فقر و فلاکت خود می‌دانند.