دیدن تصاویری که در آن افراد سودجو اقدام به قلع و قمع درختان بلوط میکنند دل هر انسان و دوست دار طبیعت و محیط زیست را به درد میآورد.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد، انتشار تصاویر و ویدئوهایی در مناطقی از خرمآباد که در آن چالههای زغال را نشان میدهد علاوه بر اینکه موجی از نگرانی را به وجود آورده است، انگشت اتهام را هم به منابع طبیعی نشانه رفته است.
فعالان و دوستداران محیط زیست و بومیهای منطقه معتقد هستند: کم کاری نیروهای منابع طبیعی و بیتفاوتی آنها نسبت به حفاظت از جنگلهای بلوط منطقه در منطقه باعث شده تا بستر و شرایط برای نابودی درختان بلوط فراهم شود.
تصاویر و گفتهها حاکی از بی تفاوتی نیروهای منابع طبیعی نسبت به قلع و قمع درختان بلوط در خرمآباد به ویژه منطقه سیاتل است، این درحالی است که مسئولان منابع طبیعی اوضاع را حاد نمیدانند و میگویند گشتهای حفاظتی به صورت شبانه روزی حفاظت حفاظت از جنگلهای منطقه را به طور جد انجام میدهند.
زغال گیری و نابودی درختان بلوط که بخشی از هویت و سرمایه ارزشمند استان محسوب میشوند موضوعی نیست که به سادگی از کنار آن گذشت، بنابراین همه باید پای کار بوده و جوابگو باشند تا افراد سودجو فرصتی برای نابودی جنگلهای بلوط نداشته باشند.
متاسفانه جنگلهای زاگرس به ویژه در لرستان طی دهه و سالهای گذشته در سایه نبود نظارت و بی توجهی با چالشها و مشکلات متعددی از جمله بیماری زغال بلوط، آتش سوزی و قلع و قمع مواجه بودهاند، چالشهایی که اگر راهکاری برای آنها اندیشیده نشوند دیر یا زود جنگلهای لرستان نابود و به بیابان تبدیل میشود. نظارتی وجود ندارد.
یکی ازعشایر و بومیهای منطقه که خود از فعالان محیط زیست و منابع طبیعی است، میگوید: جنگلهای بلوط زاگرس در حال نابودی است و متاسفانه هیچ گونه نظارتی هم وجود ندارد، مسئولان منابع طبیعی و فعالان محیط زیست از این منطقه بازدید کنند تا ببینند که بر سر جنگلهای بلوط چه آمده است.
سید سجاد موسوی وضع جنگلهای بلوط منطقه دادآباد را نگران کننده توصیف میکند و میافزاید: درختان بلوط هزار ساله که ارزش معنوی و حتی مادی فراوانی دارد را در منطقه دادآباد به زغال تبدیل و گونی تنها صد هزار تومان میفروشند.
وی بیان میکند: زاگرس و لرستان یعنی بلوط اگر بلوط را از ما بگیرند چیزی نداریم چرا مسئولان جنگلهای بلوط را به حال خود رها کردهاند.
چشم پوشی از تخلف
موسوی توصیه میکند: مسئولان منابع طبیعی از منطقه سیاتل بازدید کنند همین الان بیش از دویست گونی زغال در منطقه موجود است، متاسفانه مسوولان دلسوز جنگلهای بلوط نبوده و نیستند.
به گفته این فعال و دوستدار طبیعت افرادی که اقدام به قلع و قمع و نابودی درختان بلوط میکنند جزو بومیهای منطقه هستند، اما نیروهای منابع طبیعی از تخلف آنها چشم پوشی میکنند.
عصمت الله میر دیگر بومی منطقه است، او میگوید: جنگلهای بلوط از جاده سرچک تا دادآباد، ملیم دول، شوراب، سیاتل و گوشه در حال نابودی است، کافی است سری به این منطقه بزنید دیدن چالههایی که برای گرفتن زغال آماده کردهاند موجب هراس و نگرانی ما شده است.
وی خاطرنشان میکند: ما دلمان برای منابع طبیعی که به سرعت و در سایه غفلت مسوولان در حال نابودی است میسوزد، اما از وظیفه خود کوتاه نمیآییم و هر کاری که از دستمان بربیاید انجام میدهیم. نگرانی از چالههای زغال.
مظفر افشار، پدر بلوط هم میگوید: افراد سود جو برای گرفتن زغال جنگلهای این منطقه را نابود کردهاند، تصاویر چالههای زغال به شدت نگران کننده است.
او میافزاید: نیسان نیسان و خاور خاور زغالی که با سوزاندن جنگلهای بلوط به خوزستان و بوشهر و دیگر مناطق حمل میشود و هیچ کس هم کاری نمیکند.
آخرین دیدگاهها