جنگل ها و مراتع کوه شره کهگیلویه دچار آتش سوزی شد

یاسوج- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه ‌و بویراحمد گفت: آتش سوزی در ارتفاعات صعب العبور جنگل ها و مراتع کوه شره واقع در روستای شیخ هابیل مرز کهگیلویه و چرام شعله ور شده است.

 جنگل ها و مراتع کوه شره کهگیلویه دچار آتش سوزی شدمحمد محمدی روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آتش سوزی در این منطقه برای اولین بار روز سه شنبه ۱۹ مردادماه ساعت چهار بعد از ظهر آغاز و همان شب ساعت ۱۱ شب خاموش شد.

وی افزود: روز گذشته نیز آتش سوزی در ارتفاعات و جنگل های کوه شره برای بار دوم آغاز و با تلاش نیروهای مردمی و امدادی شب گذشته خاموش شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: امروز نیز برای بار سوم در مکان دیگری از این کوه که صعب العبور تر و مرتفع تر است آتش شعله ور شده و همچنان پیش روی می کند.

محمدی تاکید کرد: هم اینک ۲ سورتی پرواز به این منطقه انجام شده و همچنان نیروها برای مهار آتش در حال جابه جایی به منطقه هستند.

وی ادامه داد: بالگرد هلال احمر در استان دچار نقص فنی است و ناچار شدیم فورا از شیراز درخواست بالگرد کنیم که بالگرد وزارت دفاع به استان اعزام شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: وزش باد شدید و صعب العبور بودن منطقه کار مهار آتش را سخت تر کرده است اما تمام تلاش می شود تا این آتش سوزی خاموش شود.

محمدی عنوان کرد: پیش بینی می شود این آتش سوزی تا فردا صبح با کمک نیروهای امدادی و مردمی در منطقه مهار شود.

استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار منطقه حفاظت شده و موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه ای که افزون بر ۲۰ درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود ۴۰ درصد گونه های دارویی کشور را در خود جای داده است.

دنای شرقی، خاییز سرخ ، خامی ، دیل ، سولک و سیوک از جمله مناطق حفاظت شده استان است.

کهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است.

سخت گذر بودن، طبیعت صخره ای جنگل‌های استان و وزش باد از مشکلات اطفای حریق در عرصه های طبیعی است.

سطح جنگل‌های ایران در ۵۰سال گذشته از ۱۸ میلیون هکتار به حدود ۱۴ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده است.
بر اساس آمار سالانه حدود چهار میلیون هکتار از جنگل‌های جهان نابود می‌شود؛ این در حالی است که در ایران سالانه یک میلیون هکتار نیز به وسعت بیابان‌های کشور افزوده می‌شود.