بروز حادثه در هر مکان و زمان دور از تصور نیست اما روند رسیدگی و مهار آن نیازمند اتخاذ تدابیر است تا بتوان با کمترین آسیب آن را مهار کرد.
اقدامات موثر محیط زیستی در اطفای حریق ترکیه یکی از اقدامات موثر در عرصه بین المللی محسوب می شود. هرچند اختصاص تجهیزات و بالگرد برای مهار حریق در زاگرس و دیگر نقاط همیشه با دیرکرد و پرداخت هزینه های کلان اقتصادی و جانی غیر قابل جبران همراه است.
به گزارش برنا؛ هر ساله در 6 ماهه نخست سال شاهد بروز آتش سوزیهای گسترده در جنگلها و مراتع کشور هستیم. هرچند به رغم تمهیدات مناسب هنوز هم در بسیاری از مناطق دسترسی به بالگرد برای مهار حریق با مشکلات متعدد همراه است البته حریق نه تنها در کشور ما بلکه تمامی جنگلها و مراتع جهان را تهدید میکند. روزهای اخیر شاهد بروز حریق در جنگلهای کشور ترکیه هستیم.
مصطفی اوزکایا، قائم مقام معاونت امور جنگل سازمان جنگلهای ترکیه درباره کم و کیف خدمات رسانی برای مهار حریق گفت: « ۶ کشور از جمله ایران و جمهوری آذربایجان در عملیات اطفای حریق در جنگلهای ترکیه با هواپیمای آتشنشان شرکت کردند.» این اقدامات در حالی انجام میشود که کمک رسانیها در آتش سوزیهای داخلی هم به قوت خود باقی است، اما نحوه خدمات رسانی، استفاده از بالگرد و دیگر خدمات به ویژه توجه به نیروهای محلی در مهار آتش سوزیها از اهمیت برخودار است.
رضا علی بازپور، فعال محیط زیست درباره روند اطفا حریق در تیر سالجاری به خبرنگار برنا گفت: نبود مدیریت صحیح در سطح کلان کشور در اطفای حریق را شاهد هستیم برای مثال در برخی از اقدامات برای اطفای حریق شاهد حضور گروههای مردمی ونوجوانان هستیم که به شکل افتخاری برای کمکرسانی آمدهاند اما هنوز اقدامات و آموزشهای مناسب در اختیار این افراد اختصاصداده نشده است.◊
آخرین دیدگاهها