۵۶ تن زباله از حریم جاده‌های استان مرکزی جمع آوری شد

اراک – ایرنا – مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: ۵۶ تن زباله از ۱۸ فروردین ماه امسال تاکنون از حریم یک‌هزار و ۱۴۴ هکتار جاده‌های این استان جمع آوری شده است.

۵۶ تن زباله از حریم جاده‌های استان مرکزی جمع آوری شد

«رضا میرزایی» روز دوشنبه به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی بدون پلاستیک در جمع خبرنگاران، افزود: هزینه جمع‌آوری این میزان مواد زاید پراکنده که بیشتر آن از نوع پلاستیک است، ۶۵۰ میلیون ریال پرداخت شده است و امید می‌رود این پویش مردمی که با هدف پاکسازی طبیعت، زیباسازی کنار جاده‌ها، حمایت از کارگران، تقویت روحیه همکاری بین دستگاه‌های اجرایی و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست و کنترل زباله گردی در جاده‌ها اجرا می‌شود با مساعدت صنایع استان مرکزی و دستگاه‌های اجرایی مرتبط استمرار داشته باشد.

وی بیان کرد: بهبود سطح آگاهی مردم در زمینه زیان‌های بهداشتی و محیط زیستی و استفاده از کیسه‌های پلاستیکی از جمله اهداف مهم نامگذاری روز جهانی بدون پلاستیک است و امروز پلاستیک‌ها در کنار سایر عوامل آلودگی محیط زیست، به قاتلی خاموش برای گرفتن جان محیط زیست تبدیل شده و سرعت نابودی محیط زیست را افزایش داده‌ است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: سالانه ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک در جهان تولید می‌شود که در این بین ایران در زمره پنجمین کشور دنیا در مصرف پلاستیک محسوب می‌شود وعمر تجزیه‌پذیری این ۳۰۰ میلیون تن انواع پلاستیک در طبیعت از ۴۰۰ سال تا ۹۰۰ سال متغییر است.

میرزایی اظهار داشت: اگر در برابر تولید و استفاده بی‌رویه از پلاستیک بی‌تفاوتی‌ها ادامه یابد تا ۳۰ سال آینده ضایعات پلاستیکی در رقابت تنگاتنگ با وسایل حمل و نقل در افزایش میزان گازهای گلخانه‌ای قرار می‌گیرد و به همان نسبت باعث افزایش گرمایش زمین می‌شود.

وی عنوان کرد: ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی (پلی استایرن) علاوه بر سمی بودن، با آزاد کردن ماده «مونومر استایرن» و «دیوکسین»، باعث ایجاد سرطان کبد، مشکلات گوارشی، خستگی و ناراحتی اعصاب می‌شوند و ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی توانایی نگهداری رنگ را ندارند و تماس مواد داغ با این ظروف موجب ترکیب رنگ با ماده غذایی و تهدید سلامت می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: پلاستیک‌ها به شکل ماکروپلاستیک‌ها یا پلاستیک‌های درشت نیز برای جانوران خطرآفرین است و در بسیاری مناطق با جانوران خشکی‌زی یا آبزی روبه‌رو هستیم که در میان زباله‌های پلاستیکی مثل توری‌ها و طناب‌های پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف به دام افتاده‌اند، و در بسیاری موارد این اتفاق باعث مرگ آن جانور می شود.

میرزایی تاکید کرد: بلعیده شدن مواد پلاستیکی توسط جانوران که با مسدود کردن دستگاه گوارش مرگ جانور را در پی دارد از دیگر معضلات وجود پلاستیک در محیط زیست است.

وی گفت: آموزش و اطلاع‌رسانی برای تغییر الگوی مصرف و کاهش استفاده از ظروف یک‌بار مصرف و کیسه‌های پلاستیکی و استفاده از جایگزین‌های مناسب از راهکارهای اساسی برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.