مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به آلودگی رودخانه قرهسو ورود فاضلاب انسانی را منشا اصلی آلودگی این رودخانه عنوان کرد .
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، فریدون یاوری مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به آلودگی رودخانه قرهسو ورود فاضلاب انسانی را منشا اصلی آلودگی این رودخانه عنوان کرد و گفت : آنطور که مسئولان آب و فاضلاب میگویند ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای راه اندازی تصفیه خانه و جلوگیری از ورود فاضلاب انسانی به قره سو لازم است.
او با اشاره به آلودگی بالای رودخانه قره سو گفت : این رودخانه که از سراب روانسر نشات میگیرد، وارد شهر کرمانشاه شده و در حالیکه میتوانست به بهترین فرصت گردشگری شهر و محلی برای زیست انواع آبزیان تبدیل شود، متاسفانه به خاطر ورود فاضلاب عملا به یک منبع آلودگی تبدیل شده است.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه افزود: در سالهای گذشته پساب صنایع هم به این رودخانه وارد میشد که آلودگیهایی بسیاری هم برای رودخانه و هم برای آبزیان آن به همراه داشت، طوری که درسالهای گذشته با صید ماهی از این رودخانه اصطلاح “ماهی نفتی” -به خاطر آلودگیهای صنعتی که وارد رودخانه میشد- باب شده بود.
یاوری افزود: خوشبختانه با پیگیریهای بسیار در چندسال گذشته پساب عمده این صنایع تصفیه میشود و برخی هم حوضچههای خاکی تعریف کرده اند و تنها در مواقعی که سیلاب حادث شود احتمال ورود پساب آنها به داخل رودخانه قره سو وجود دارد. البته پیگیر هستیم این صنایع هم سیستم تصفیه فاضلاب نصب کرده تا از آلودگیهای احتمالی پیشگیری شود.
او با بیان اینکه در حال حاضر عمده منبع آلودگی رودخانه قره سو ورود فاضلاب انسانی به این رودخانه است، گفت: هم اکنون ۶۵ درصد فاضلاب انسانی شهر کرمانشاه وارد این رودخانه میشود.
یاوری ادامه داد: خشکسالیهای اخیر هم که موجب کاهش دبی رودخانه شده در افزایش آلودگیهای آن بی تاثیر نیست.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه مهمترین راهکار رفع آلودگی رودخانه قره سو را راه اندازی تصفیه خانه کرمانشاه و جلوگیری از ورود فاضلاب انسانی به این رودخانه دانست و افزود: در این زمینه مکاتبات بسیاری با شرکت آب و فاضلاب انجام شده و آنها کمبود اعتبار را علت اصلی عدم راه اندازی پروژه تصفیه خانه عنوان کرده اند.
یاوری افزود: آنطور که مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان میگویند، برای راه اندازی تصفیه خانه کرمانشاه اعتباری بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان لازم است تا فاضلاب کرمانشاه بصورت کامل تصفیه شده و از ورود فاضلاب به قره سو جلوگیری شود.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه ادامه داد: در حال حاضر تنها ۳۵ درصد فاضلاب شهر کرمانشاه تصفیه میشود و برای تصفیه ۶۵ درصد مابقی نیاز به راه اندازی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه است.
او گفت: مسئولان شرکت آب و فاضلاب اعلام کرده اند که این اعتبار فعلا قابل تامین نیست و ما هم نتیجه این مکاتبات را به سازمان محیط زیست منعکس کرده ایم.
یاوری گفت: در کنار پیگیری موضوع راه اندازی تصفیه خانه، مکاتبات بسیاری با شرکت آب منطقهای جهت برخورد با چاههای غیرمجاز داشتهایم، چرا که حفر چاه در نزدیکی رودخانه بر دبی آب رودخانه اثر میگذارد و باید با این مسئله برخورد لازم صورت گیرد .
آخرین دیدگاهها