نابودی شمشاد‌های جنگل‌های ساری

آفت شب پره موجب نابودی درختان شمشاد شهرستان ساری در حوزه روستای افراچال شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، در شمال کشور در مجموع ۷۲ هزار هکتار شمشاد وجود داشت که جزء سرمایه‌های بین المللی است. این گیاه گونه با ارزشی است و به عنوان پناهگاه حیات وحش بسیار حائز اهمیت است.

شمشاد از ۲۰ تا ۴۰۰ متر از سطح دریا و حتی تا ۱۲۰۰ متر رشد می‌کند و قدمتی بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ سال دارد. این گیاه دارای گونه هایی، چون شمشاد خزری، کوله خاس و طلایی است.

چند سالی است که حال شمشاد‌های شمال کشور خصوصا مازندران خوب نیست و با آفت “شب پره” دست و پنجه نرم می‌کند. این آفت از زمان ورودش، خسارات جبران ناپذیری را به شمشاد‌های شمال کشور و مازندران وارد کرده است.

آفت وارداتی شب پره شمشاد، آفتی وارداتی و نوظهوری است که از خرداد‌ماه ۱۳۹۵ در جنگل‌های شمال ایران و به‌ویژه مازندران مشاهده شد که این آفت برگ‌خوار با عنوان “شب‌پره” تیشه به ریشه گونه‌های شمشاد در این جنگل‌ها زده است.

آفت “شب پره شمشاد” همان‌طور که از اسمش پیدا است پروانه شب‌پره است که در شب‌ها پرواز کرده و با توجه به شرایط آب و هوایی شمال ایران قابلیت چندین نسل زاد و ولد را در طول یک‌سال دارد.

این آفت که بومی کشور‌های شرق آسیا از جمله چین، ژاپن، تایوان و هند است از سال ۲۰۰۷ توسط کشتی‌های گیاهان زینتی آلوده به تخم لارو به اروپا و شمال آن و بعد‌ها به ترکیه و آذربایجان سرایت کرد.

جنگل‌های زیبای روستای افراچال در بخش کلیجانرستاق در جوار سد شهید رجایی ساری که دارای مناظر زیبایی است متاسفانه دچار آفت شب پره شمشماد شده است و تا کنون کاری از طرف ادارات منابع طبیعی و دیگر ادارات مربوطه برای نجات این گونه زیبای طبیعت انجام نشده است.