علت تلف شدن ماهی‌ها در سواحل عسلویه مشخص شد

علت تلف شدن ماهی‌ها در سواحل عسلویه مشخص شد

مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بوم‌های دریایی سازمان محیط زیست در مورد تلف شدن ماهی‌ها در سواحل عسلویه، گفت: علت تلف شدن آنها نشت نفت نبوده، بلکه صیادها این ماهی‌ها را همراه ماهی تن صید کردند و چون ارزش اقتصادی چندانی نداشته، دوباره به آب ریختند و لاشه‌ی آنها به ساحل رسیده است.

«داوود میرشکار» مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم‌های دریایی سازمان محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به خبر تلف شدن ماهی‌ها در سواحل عسلویه به دلیل احتمالی نشت نفت به دریا، بیان کرد: این موضوع به آلودگی نفتی آب ارتباط ندارد و طبق گزارشی که همکارانم دریافت کردند و بررسی‌های میدانی از واحدهای مستقر، هیچ مشکل زیست محیطی مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: این گونه معمولا تا اردیبهشت ماه در خلیج فارس می‌ماند و بعضی شناورهای صیادی اینها را با ماهی تن صید می‌کنند و چون ارزش اقتصادی چندانی ندارد، اینها را بعد از صید دوباره به دریا می‌ریزند و دلیل تلف شدن ماهی‌ها همین بوده و نه آلودگی نفتی.

میرشکار افزود: لاشه‌ی همه‌ی ماهی‌ها از یک گونه‌ی خاص با اندازه‌های مشخص بوده که به ساحل رسیده است هنوز مقصر این اتفاق شناسایی نشده است، چون معمولا دورتر از ساحل ماهی را به دریا می‌ریزند.

وی ادامه داد: یقینا اگر این افراد شناسایی شوند، مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت و متاسفانه روالی است که بعضی اوقات صیادان این کار را انجام می‌دهند، به طور مثال گاهی ماهی‌ها ریز بوده یا به واسطه‌ی خراب شدن سیستم سرمایشی خراب شدند که همه را به دریا می‌ریزند که متاسفانه از این دست گزارش‌ها قبلا هم داشتیم.

میرشکار با اشاره به آسیب زیست محیطی این کار، گفت: این عملکرد آسیب به بار می‌آورد و باعث آلودگی زیست محیطی می‌شود و متاسفانه چون خارج از بنادر این کار را می‌کنند قابل بررسی نیست، مگر اینکه زمان این کار یگان سازمان شیلات با گشت زنی آنها را ببیند چون در غیر این صورت لاشه‌ها به ساحل می‌رسد و پیگیری آن مشکل است.

وی در پایان در مورد میزان ماهی تلف شده در ساحل افزود: هنوز برآوردی از این ماهی‌هایی که همراه با ماهی‌های تن به ساحل رسیده است، نداشتیم.