۲هزار هکتار ماسه های روان جنوب کرمان مالچ پاشی می شود

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان از مشخص شدن ۲ هزار هکتار از عرصه های بیابانی برای مالچ پاشی در منطقه جنوب کرمان خبر داد و گفت: این میزان بیابان با استفاده از روش مالچ پاشی توام با نهالکاری در سال جاری اجرایی می شود.

۲هزار هکتار ماسه های روان جنوب کرمان مالچ پاشی می شود

علی قادری افزود: منطقه جنوب کرمان دارای بیش از یک میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار بیابان است که حدود ۳۰۰ هزار هکتار آن را کانون های بحرانی فرسایش بادی تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: فرسایش بادی در هر مرحله (برداشت، حمل و رسوب) با اشکال مختلفی ظاهر شده و خسارت فراوانی را برجای می گذارد بنابراین برنامه ریزی برای کنترل و کاهش اثرات ناشی از آن جزو اولویت های مهم کاری این اداره کل محسوب می شود.
قادری گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با تشکیل کارگروه راهبری و استفاده از توان کارشناسی در زمینه مقابله با بیابان زایی موضوع را با حساسیت ویژه دنبال می کند.
وی افزود: برای دستیابی به این هدف شاخصه هایی همچون شناخت ماسه زارهای مستعد فرسایش، میزان و نحوه فعالیت تپه ها، درجه آسیب زایی آنها برای مزارع، مناطق مسکونی، خطوط مواصلاتی و اکوسیستم مد نظر قرار گرفته است.
قادری ادامه داد: بر این اساس در سال ۹۸ با توجه به رایزنی های انجام شده با سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و اقدامات صورت گرفته ۲ هزار هکتار از عرصه های مستعد شناسایی شده با استفاده از روش مالچ پاشی توام با نهالکاری با اعتباری بالغ بر ۵۳ میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و بند (ه) تبصره ۱ قانون بودجه تثبیت خواهد شد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: اجرای این طرح تاثیر چشمگیری در زمینه تحقق اهداف مد نظر، تثبیت عملیات بیولوژیک و در نتیجه سلامت مردم و پایداری اکوسیستم خواهد داشت.
تا کنون با استفاده از این روش حدود یکهزار و ۵۰۰ هکتار از پهنه های ماسه ای در حوزه این اداره کل تثبیت و احیا شده است.