۲۵۰ هکتار از علفزارهای ساوه در آتش سوخت

«پوریا حسن پور» اظهار داشت: نخستین حادثه آتش سوزی هفته اخیر در مراتع کوهستانی روستای سیلیجرد اتفاق افتاد که به دلیل صعب العبور بودن منطقه کار مهار آتش برای نیروهای عملیاتی مشکل اما، به همه دشواری سطح ۲ کیلومتر مربعی آتش سوزی مهار شد.

۲۵۰ هکتار از علفزارهای ساوه در آتش سوخت

وی افزود: در روزهای اخیر همچنین ۲ حادثه آتش سوزی در حوزه اطراف سد الغدیر و منطقه جمشیدآباد ساوه به وقوع پیوست که با تلاش آتش نشانان، نیروهای یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و کمک‌های مردمی مهار شدند.

به گفته و، دلیل اصلی وقوع این آتش سوزی‌ها در ساوه، عامل انسانی بود، اما سطح پوشش مناسب مراتع با افزایش دما به عرصه مستعد آتش سوزی تبدیل شده است.

حسن پور اظهار داشت: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه از ابتدای امسال با هدف کاهش و پیشگیری از آتش سوزی در سطح مراتع اقدام به فراهم کردن تجهیزات و امکانات لازم از جمله مخازن آب، دمنده‌های مخصوص و آتش کوب کرده است.

وی افزود: تعامل با گروه‌های مردمی، رایزنی با نیروهای بسیج و برقراری همکاری‌های بین بخشی با سایر سازمان‌های امدادی برای ایجاد آمادگی رویارویی با هرگونه آتش سوزی احتمالی از دیگر فعالیت‌های پیشگیرانه این اداره بوده است.

به گفته این مسئول، گشت زنی، تعیین «قرق بان» (به افرادی گفته می‌شود که معمولاً از طریق شرکت‌های پیمانکاری از عرصه‌های طبیعی و مراتع مراقبت می‌کنند و عمدتاً از افراد بومی هستند که مواردی چون آتش سوزی، دخل و تصرف و مراقبت از بوته کاری‌ها را رصد و اطلاع رسانی می‌کنند)، انجام عملیات آبخیزداری و همچنین تهیه بروشورهای آموزشی و اطلاع‌رسانی برای دهیاران و شوراها از دیگر اقدامات انجام شده برای جلوگیری از وقوع حریق و عملیات مهار بوده است.

وی گفت: نابودی علوفه مرغوب، فرسایش خاک، جاری شدن سیلاب و تغییر خصوصیات شیمیایی خاک و افزایش املاح را از جمله تبعات آتش سوزی در مراتع است.

حسن پور گفت: رویش گونه‌های یک و چندساله مرتعی پس از بارش‌های بهاره و خشک شدن پوشش مرتعی با افزایش درجه حرارت، وقوع آتش سوزی در سطح مراتع را بالا برده ه و پوشش گیاهی اطراف شهر و روستاها با کوچک‌ترین سهل انگاری ممکن است طعمه آتش شود.

وی عنوان کرد: لازم است مواردی از قبیل پرهیز از روشن کردن آتش در مناطق مرتعی، رعایت فاصله از درختان و گونه‌های مرتعی در صورت الزام روشن کردن آتش، پرهیز از آتش زدن بقایای گیاهی توسط کشاورزان و باغداران، روشن نکردن آتش در صورت وزش باد، پرهیز از آتش زدن زباله‌ها در مجاورت مراتع (قابل توجه دهیاری‌ها و شوراها) و اطمینان از خاموشی آتش پس از اتمام پخت و پز در طبیعت مورد توجه مردم قرار گیرد.

وی گفت: شهروندان در صورت مشاهده مواردی از قبیل آتش سوزی، تصرف و تخریبدر عرصه‌های طبیعی می‌توانند با سامانهتلفتی ۱۵۰۴ مراتب را به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.

در شهرستان ساوه ۳۵۰ هزار هکتار عرصه طبیعی و مرتع وجود دارد.