ورود به مناطق امن حفاظت شده استان مرکزی ممنوع شد
«رضا میرزائی» افزود: به منظور پیشگیری از جا به جایی وحوش در فصل زایمان و جلوگیری از ایجاد استرس در زمان زادآوری حیات وحش، ممنوعیت ورود به مناطق امن حفاظت شده اعمال و کنترلهای مستمر و شبانه روزی توسط ماموران اجرایی این استان درحال انجام است.

وی اظهار داشت: فصل بهار هنگام زایش وحوش در طبیعت است و زایش حیواناتی چون قوچ و میش، کل و بز و سایر حیوانات در منطقه حفاظت شده و حتی سایر مناطق طبیعی اهمیت بالایی برای افزایش ظرفیت حیات وحش دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان از دوستداران محیط زیست و طبیعت خواست تا ضمن همکاری با محیط بانان از نزدیکی به مناطق زادآوری حیات وحش خودداری کنند و در صورت مشاهده نوزاد جانوران وحشی، از نزدیک شدن و جابه جایی حیوانات خودداری و همچنین با مشاهده رویدادهای غیرطبیعی مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست در سطح استان اطلاع رسانی کنند.
استان مرکزی در امتداد زاگرس قرار گرفته که عرصه ای برخوردار از ظرفیت های طبیعی همچون انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد.
تاکنون 363 گونه جانوری شامل 53 گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 17گونه آبزی و یک هزار و 336 گونه گیاهی در استان مرکزی شناسایی شده است.
12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب 11 منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاه ها و پناهگاه های حیات وحش کشور محسوب می شوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل 2 منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین، 2 پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
منطقه حفاظت شده 70 قله اراک دارای حدود 97 هزار هکتار وسعت و الوند خمین هشت هزار و 600 هکتار است.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.
آخرین دیدگاهها