تاخیر در لایروبی باعث سیل‌زدگی و تخلیه ۹ روستای سیستان و بلوچستان شد

وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان و حجم سیلاب ورودی از افغانستان، باعث تخلیه ۹ روستا در این استان شده و ۹ روستای دیگر هم در معرض آب‌گرفتگی هستند.

حاجی حسینی فرماندار نیمروز، گفته است که دلیل این مسئله آن است که «از سالیان قبل کارهایی که باید بر روی آن از قبیل لایروبی و… بصورت اساسی انجام می‌گرفته، انجام نشده» و به همین دلیل «با افزایش حجم آب، نقاط آسیب پذیر با مشکل مواجه می‌شوند.»

هم‌زمان عبدالرحمن شهنوازی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان، با اشاره به تخلیه ۹ روستاینمرودی، دشک، آبیل، اسماعیل علی، شندک غلامرسول، لورگ خاری، یوسف زهی، بلوچ آبیل و خانه‌های عبدالله هیرمند، خبر داد که ۹ روستای دیگر هم در معرض آب‌گرفتگی هستند.

پیشتر رسول راشکی، مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان، خبر داده بود که روستای ارگ میر علی در «محاصره کامل سیلاب قرار گرفته و هیچ‌گونه دسترسی به این روستا» وجود ندارد.

ایران از روزهای انتهایی اسفند ماه سال گذشته درگیر سیل در نقاط مختلف کشور بوده است. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران، روز دوشنبه ۲ اردیبهشت گفته بود که سیل در ۲۷ استان بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان خسارت به جای گذاشت.

مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوءمدیریت منابع طبیعی ایران و سدسازی‌های غیرضروری و بی‌برنامه با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحران‌های زیست محیطی گوناگون، از جمله سیل‌های ویرانگر و خشکسالی‌های بی‌سابقه، برشمرده‌اند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحران‌های مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود می‌دزدد.»

همچنین، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، هم با اشاره به این‌که پس از انقلاب در ایران ششصد سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.