بحران سیل در ایران | برق ۳۰۹ روستا در لرستان قطع است

فریدون خودنیا، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان لرستان،‌ خبر داد که برق ۳۰۹ روستا در این استان با نزدیک به ۱۵ هزار خانوار قطع است.

خودنیا گفته است که در حال حاضر به دلیل «تخریب پل‌ها و جاده‌» امکان دسترسی به این روستاها و «حمل تجهیزات برای تامین برق» آن‌ها وجود ندارد.

وی افزود که ۳۰ درصد از شهر پلدختر هم بی برق است، گرچه به گفته او این مناطق «خالی از سکنه» هستند و «تا سکونت مجدد اهالی امکان تامین برق» آنها وجود ندارد.

هم‌زمان نعمت دستیاری، فرماندار پلدختر هم با اشاره به این‌که در بخشی از این شهر که درگیر سیل است «بالای ۱۵۰۰ خانوار ساکن هستند»، گفت: «به دلیل حجم بالای طغیان و قرار گرفتن پل‌دختر درحاشیه رودخانه، عمده خطوط انتقال آب، برق و گاز به شکل صد درصدی تخریب شدند.»

به گفته دستیاری در بخش درگیر سیل در این شهر «منازل این مردم دچار آبگرفتگی و تخریب صد در صدی شده است. همچنین بخشی که خانه‌های آن سالم هستند، بالای یک تا دو متر گل و لای آنها را پوشانده است.»

فرماندار پلدختر اضافه کرد که سیل در این منطقه دست‌کم دو کشته بر جا گذاشته است.

مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوءمدیریت منابع طبیعی ایران و سدسازی‌های غیرضروری و بی‌برنامه با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحران‌های زیست محیطی گوناگون، از جمله سیل‌های ویرانگر و خشکسالی‌های بی‌سابقه، برشمرده‌اند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحران‌های مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود می‌دزدد.»

همچنین، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، هم با اشاره به این‌که پس از انقلاب در ایران ششصد سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.