مقامات استان خوزستان در مورد خطر جاری شدن سیل هشدار دادند

همزمان با هشدار سازمان‌های محلی استان خوزستان در مورد احتمال جاری شدن سیل، حسن روحانی و چند تن از مقامات دولتی وارد این استان شده‌اند.

سد کرخه

در حالیکه سازمان هواشناسی از احتمال ریزش باران سنگین در برخی از مناطق ایران به خصوص مناطق غرب و جنوب‌غرب و بخش‌هایی از استان خوزستان خبر داده، سازمان آب و برق این استان با صدور اطلاعیه‌هایی گفته است که با توجه به افزایش آب سدهای استان و پیش‌بینی بارش باران سنگین در اوایل هفته آینده، تعدادی از روستاها و شهرهای حاشیه رودخانه های دز، کرخه و کارون با خطر جاری شدن سیل مواجه هستند و از دستگاه‌های مربوطه خواسته است برای تخلیه و امدادرسانی آماده باشند.

در این اطلاعیه از شهرهای هویزه، سوسنگرد، دارخوین، اهواز و شوش و حومه این شهرها به عنوان مناطق در معرض خطر نام برده شده است.

استان خوزستان در پائین دست استان‌های لرستان و چهارمحال و بختیاری قرار داد که طی روزهای اخیر بارندگی سنگین داشته‌اند و با احتمال بارش در هفته آینده مواجه هستند.

از اوایل سال جدید مناطق وسیعی از ایران شاهد بارندگی سنگین و در مواردی، خسارات جانی و مالی بوده است
داریوش بهارلویی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفته است که تا کنون سه میلیارد متر مکعب سیلاب وارد سدهای خوزستان شده که ٢.٢ میلیارد مکعب آن در سدها تسکین یافته است. وی با اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی در مورد بارش سنگین از روز یکشنبه، گفته است که انتظار می‌رود به مدت ٤٨ ساعت در همه حوضه‌های آبریز خوزستان بارندگی شدید وجود داشته باشد و باعث افزایش خروجی سدها شود.

آقای بهارلویی با اظهار اینکه در حال حاضر خروجی همه سدهای خوزستان برای کنترل ارتفاع و آماده شدن برای سیلاب بعدی افزایش یافته، گفته است که “در این بین، حوضه رودخانه‌های دز و کرخه بحرانی‌ترین حوضه‌های استان است و حوضه‌های کارون و مارون در رده بعدی قرار دارد.”

روحانی برای بررسی تدابیر مقابله با سیلاب احتمالی به خوزستان سفر کرده است
فرماندار شهرستان بهبهان نیز گفته است که به منظور ایجاد ظرفیت خالی در سد مارون، رهاسازی آب از این سد افزایش یافته و ممکن است باز هم افزایش پیدا کند تا ظرفیت مناسب برای جمع آوری بارندگی‌های هفته آینده ایجاد شود.

به گفته او، اگر پیش از بارندگی‌های هفته آینده ظرفیت خالی سد به ٢٠٠ میلیون متر مکعب نرسد، ممکن است این شهرستان با مشکلاتی مواجه شود. این مقام محلی گفته است که در حال حاضر، هیچ روستایی در معرض آب گرفتگی قرار نداد اما به خاطر رهاسازی آب سد، راه‌های ارتباطی شماری از روستاها مسدود شده و آب و مواد غذایی مورد نیاز روستائیان از مسیرهای جایگزین ارسال می‌شود.

در خبری دیگر درهمین مورد، خبرگزاری ایرنا به نقل از علی شمخانی، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی، گفته است که تلاش می‌شود تا از آسیب‌های انسانی سیلاب‌های احتمالی جلوگیری شود. آقای شمخانی که به استان خوزستان سفر کرده، از مزایای این استان در مهار سیلاب خبر داده و گفته است که جریان داشتن رودخانه‌های متعدد و ارتباط به آب‌های آزاد از جمله این مزایاست.

همزمان، گزارش شده است که حسن روحانی، رئیس جمهوری، همراه با وزیران کشور، نیرو، کشاورزی، دادگستری و راه و شهرسازی برای شرکت در ستاد هماهنگی مقابله با بحران به خوزستان سفر کرده است.

سازمان هواشناسی ریزش باران سنگین در روزهای ١١ و ١٢ فروردین را در غرب و جنوب غرب ایران شامل استان‌های کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان پیش‌بینی کرده و گفته است که احتمال می‌رود به سبب بارش باران و ذوب برف، حجم آب در رودخانه‌های منطقه افزایش یابد.

در مناطق دیگری از ایران از جمله تهران نیز احتمال بارندگی شدید و آب گرفتگی معابر شهری در اوایل هفته آینده وجود دارد.