«محیط زیست» را قربانی انتخابات نکنید
مشاور سازمان حفاظت محیط زیست با انتقاد از رویههای پوپولیستی و استفاده از اوضاع سخت معیشتی در برخی استانها در تخریب دولت نسبت به هرگونه سوءاستفاده از منابع طبیعی و محیط زیست هشدار داد.
ارسال کننده : علی شعبانزاده
شهربانو امانی عنوان کرد: با نزدیک شدن به دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برخی چهرههای سیاسی برای به آزمون گذاشتن خود در پیشگاه مردم و به تن کردن قبای زعامت دولت از هم اکنون فعالیتهای انتخاباتی خود را هم چون سفر به شهرهای کشور آغاز کردهاند. اخیرا یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری از طیف موسوم به اصولگرا با سفر به برخی روستاهای محروم غرب کشور به انتقاد از اقدامات دولت در این روستاها پرداخت. در این میان شبکههای مجازی وابسته به این طیف به انتشار تصاویر این سفر و انتقاد برخی از روستاییان نسبت به عدم اجازه سازمان منابع طبیعی جهت کار کشاورزی در زمینهای متعلق به اراضی ملی سعی در بهرهبرداری از این حربه برای انتقاد و تخریب دولت یازدهم استفاده کردند. استفاده از حربه منابع طبیعی و قابل بخشش دانستن آن توسط هر شخص و طیفی برای تخریب جریان رقیب در انتخابات ریاست جمهوری این شائبه را به وجود میآورد که گروه مذکور برای رسیدن به قدرت، ضمن استفاده از رویکردهای پوپولیستی از قربانی کردن زیست بوم کشور و هبه کردن آن ابایی ندارد. «شهربانو امانی» مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دوران رأی پوپولیستی تمام شده است به انتقاد از سوء استفاده کردن از احساسات روستاییان و به مزایده گذاشتن منابع طبیعی و بهره برداری سیاسی از آن پرداخت.
آیا همچنان میتوان از رویکردهای عوام فریبانه به ویژه در حوزه محیط زیست در انتخابات استفاده کرد؟
جریان رقیب و مخالف دولت همچنان اعتقاد دارد که میتواند از طریق استفاده از رأی پوپولیستی و سوء استفاده از شرایط برخی از استانهای کشور و احساسات مردم، تیم دولت را تخریب کند.
مقام معظم رهبری در ۱۷ اسفندماه سال ۹۴ با جدیت بر حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و زمینهای انفال تأکید کردند، لذا هر فردی در کسوت کاندیدای ریاست جمهوری وقتی از منابع طبیعی مایه میگذارد، نشان میدهد از گفتمان بسیار سطحی و احساسی برخوردار بوده و از جایگاه ریاست جمهوری به عنوان مجری قانون اساسی شناخت ندارد. در روزهای آینده و منتهی به انتخابات چنین اتفاقاتی تکرار میشود این افراد با تیم خواهند آمد و تخریبچیهای آنها هر روز یک موضوع را مطرح میکنند چرا که میخواهند دیده و شنیده شوند، باید یک نقشه راهی طراحی شده تا نوع مواجهه با این افراد مشخص شود.
این روشها قانونی است؟
این افراد به چند روستا به صورت غیر علنی و غیر رسمی سفر میکنند از روشهای مغایر با قانون اساسی و به ویژه اصل ۵۰ آن استفاده و مردم را به یک رفتار غیر قانونی تشویق و آن را تبلیغ میکنند و حتی از انفال هم سوء استفاده میکنند، وقتی کسی میخواهد رئیس جمهور شود و سوگند یاد میکند پاسدار و مجری قانون اساسی باشد در حالیکه از اول راه از یک روش غیر قانونی استفاده میکند نشان میدهد در آینده نیز نه میخواهد و نه میتواند پاسدار این قانون باشد.
رئیس جمهور پیشین که از همفکران این آقایان بود نیز از این روشها استفاده کرده و گفتند «چرا باید جنگلها را حفظ کرد؟ بدهید مردم محلی» هر کدام را تقسیم و به بخشی دادند، به گونهای شد که امروز دچار انواع بحرانهای محیط زیستی هستیم و مجلس ناچار شد ممنوعیت بهرهبرداری ایجاد کند.
جایگاه محیط زیست در دولت کنونی کجاست؟
از سال ۹۲ تلاش شد محیط زیست جدی گرفته شود و آقای دکتر روحانی رئیس جمهور یازدهم اعلام کرد دولتش دولت محیط زیستی است. لذا با همکاری سازمانهای مردم نهاد، مردم محلی و برگزاری کارگاهها و مشارکت دادن آنان سعی در تغییر فرهنگ و رفتار عمومی نسبت محیط زیست داشت و تا حدود زیادی هم موفق بود. لذا این شیوههای عوام فریبانه و بخشش منابع طبیعی و ساده انگاشتن مردم با توجه به گسترش شبکههای اجتماعی حضور فعال سازمانهای مردم نهاد دیگر مورد اقبال مردم قرار نمیگیرند.
مردم ایران امروزه آگاهانه و هوشمندتر از کسانی هستند که میخواهند از احساسات روستاییان با تخریب منابع طبیعی بهرهبرداریهای پوپولیستی کنند، در جنگ با دشمن متخاصم ایرانیها همیشه موفق بوده و خواهند بود، اما در جنگ با طبیعت همه میدانند که هیچگاه نه فردی و نه دولتی پیروز نشده؛ به همین دلیل دولت یازدهم حفظ محیط زیست و منابع طبیعی با همراهی جوامع محلی را اصلیترین برنامه خود خواند، حفظ محیط زیست و منابع طبیعی روستاها نیز در دولت یازدهم فعال شده و مردم محلی برای حفظ محیطزیست، بومگردی و حتی مشاغل جایگزین و کشت جایگزین تلاش میکنند.
حضور افراد و نامزدهای جریان اصولگرا در روستاهای مرزی و محروم را چگونه ارزیابی میکنید؟
با نگاه از بالا به پایین و ساده انگاری مشکلات قابل حل نیست، کسی که یک دوره کاندید ریاست جمهوری بوده تا چه حد مشکلات عدیده، کسب و کارهای جوانان را میداند؟ در مهمترین سالهای درآمد نفتی کشور که ایشان هم مسئولیتی داشتند، شرایطی در استان ایلام به وجود آمده بود که آن زمان رفتگرهای ایلام فوق لیسانس داشته و جوانان دانشآموخته و فارغ التحصیلان عزیز و شرافتمند استان ایلام با حداقلها زندگی شرافتمندانه خود را ادامه میدادند.
اشتغال و توسعه پایدار با تکیه بر حفظ محیط زیست در مناطق محروم را چگونه میتوان ایجاد کرد؟
در حفظ محیط زیست استان ایلام یکی از استانهای بسیار فعال است؛ کما اینکه کارگاهای آموزشی زنان کارآفرین دانشآموخته و فارغ التحصیل از سال ۹۳ با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست آغاز به کار کردند نتیجه این کار اشتغال و کسب و کار زنان تحصیل کرده است؛ که اگر از این روشها این آقایان استفاده کنند اشتغال پایدار با حفظ محیط زیست و کیان منطقه ایجاد میشود.
آخرین دیدگاهها