طرح احیای 30 گونه جانوری در حال انقراض در دستور سازمان محیط زیست

سیدمجید خرازیان مقدم درحاشیه آئین پرداخت غرامت بیمه به دامداران خسارت دیده از پلنگ ایرانی 4 استان در مازندران با بیان این مطلب افزود: احیای این گونه ها با اجرای طرح مدیریت جامع حیات وحش کشور کلید خورده است.

ارسال کننده : نادر زندی

 

وی هدف این طرح را زنده کردن (بازتولید) و نگهداری از گونه های جانوری در حال انقراض اعلام کرد و اظهار داشت : برای اجرای این طرح حدود 300 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که باید در برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور تامین شود.
خرازیان مقدم افزود : برنامه ما برای تامین این اعتبار به گونه ای پیش بینی شده که بخشی از آن را دولت تامین کند و بقیه از سوی تشکل های مردم نهاد و شرکت های حامی محیط زیست از جمله بیمه ها تامین شود.
وی ادامه داد: هم اکنون طرح مدیریت احیاء برای 12 گونه به مرحله عملیاتی رسید و برای برخی از گونه های در معرض تهدید همانند گوزن زرد، تمساح، سمندر کردستانی، گورخر و پلنگ اجرایی شد.
** 74 گونه جانوری ایران در معرض انقراض 
مدیرکل دفتر تنوع زیستی حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت که هم اکنون 74 گونه جانوری در کشور در معرض انقراض قرار دارد.
خرازیان افزود : طرح احیاء و مدیریت باید برای تمام این گونه های در معرض انقراض اجرایی شود و در این راه علاوه بر اعتبار ، به مشارکت مردمی نیز نیاز داریم.
وی تعداد گونه های جانوری موجود در کشور را افزون بر یکهزار و 500 گونه اعلام کرد.
** بیمه سه گونه جدید جانوری 
مدیرکل دفتر تنوع زیستی حیات وحش سازمان محیط زیست گفت که طرح بیمه برای سه گونه خرس قهوه ای ، سیاه و تمساح نیز در دست اجرا قرار دارد.
خرازیان افزود : پیش از این بیمه سپاری برای پلنگ ایرانی در کشور از سوی یکی از شرکت های بیمه ای در حمایت از این گونه اجرا شد و خسارت دیدگان از این گونه ها می توانند غرامت دریافت کنند.
وی این برنامه را در راستای حمایت از این گونه های در معرض تهدید و انقراض و جلوگیری از شکار آنها اعلام کرد.
** تصادف و شکارغیرمجاز ، تهدید اصلی حیات وحش 
مدیرکل دفتر تنوع زیستی حیات وحش سازمان محیط زیست همچنین تصادف و شکارغیر مجاز را از چالش های پیش رو در حفاظت از حیات وحش اعلام کرد.
خرازیان گفت که باید وزارت راه و شهرسازی دیواره حفاظتی را در نقاط حادثه خیز برای حفظ جان گونه های جانوری تدوین کند و این کار در برخی از جاده های کشور از جمله جنگل گلستان انجام شده است.
** گنجاندن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در دروس مدارس و دانشگاهها
خرازیان سپس مردم را محور اصلی حفاظت از محیط زیست دانست و بر گنجاندن آموزش حفاظت از محیط زیست در واحدهای درسی در دانشگاهها و مدارس تاکید کرد.
وی گفت: اگرچه سازمان حفاظت محیط زیست اطلسی را برای برخی از گونه های جانوری تهیه کرده و در اختیار مردم قرار داده است، ولی گنجاندن آموزش حفاظت از محیط زیست در دروس مدارس و دانشگاهها می تواند کمک خوبی در این زمینه باشد.