بیش از 22 کیلوگرم سرانه مصرف کاغذ در ایران
ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس سندیکای تولید کاغذ و مقوای کشور با اشاره به اینکه صنعت کاغذ، صنعتی استراتژیک است، افزود: سرانه مصرف کاغذ در اروپا 55 کیلوگرم، در آمریکا 150 کیلوگرم و در برخی از کشورهای جهان 300کیلوگرم است.
ارسال کننده : نادر زندی
وی همچنین با بیان اینکه صنعت کاغذ و مقوا به عنوان یکی از صنایع قدیمی در ایران است، اظهار داشت: این صنعت در دنیا از دو منظر فرهنگی و تولید ناخالص داخلی قابل بررسی است.
روغنی گلپایگانی همچنین با اشاره به اینکه ایران بعد از چین موفق به تولید کاغذ در سطح جهان شد، اظهار داشت: در حال حاضر کاغذ به عنوان یکی از شاخصهای توسعهیافتگی هر کشور پیوندی میان صنعت و فرهنگ برقرار کرده است.
رئیس سندیکای تولید کاغذ و مقوای کشور گفت: صنایع تولیدی چوب و کاغذ در مقیاس جهانی و همچنین در کشور ایران جهت ایجاد اشتغال و توسعه همه جانبه فرهنگی، اقتصادی، بهداشتی و صنعتی نقش و جایگاه ممتازی ایفا می کند.
وی افزود: صنعت کاغذ و مقوا پیشنیاز بسیاری از صنایع دیگر ازجمله صنعت بستهبندی است و می طلبد مسئولان به این صنعت توجهی ویژه داشته باشند.
ایران به سالانه دو میلیون تن کاغذ نیاز دارد که بیش از یک میلیون و 300 هزار تن ازطریق وارد تامین و سهم 700 هزار تنی برای تولیدکنندگان کاغذ در کشور باقی می ماند این در حالی است که صنعت چوب و کاغذظرفیت تولید یک میلیون تن کاغذ در سال را دارد که از این ظرفیت استفاده نمی شود.
این آمار و ارقام نگرانکننده که بیانگرمشقت و در خطر قرار گرفتن صنایع مولد و مهم است با اوج گرفتن فضای وارداتی در سال های اخیر موجب وارد شدن خدشه های جبران ناپذیر بر چهره اقتصادایران شده است از طرفی قاچاق که دغدغه اصلی شرکت ها و فعالان اقتصادی و همچنین مسئولان نظام است بر این فضای نامطلوب دامن زده است.
واردات بی رویه کالا و قاچاق دو مقوله مهمی هستند که ضربه های مهلکی به اقتصاد ایران وارد می کنند و تاثیرات این دو در کوتاه مدت نشان میدهد که مسئولان باید با نگاه جدیدی به این معضل گامی در جهت رفع این فضای آلوده و حمایت از توسعه و تولید ملی داشته باشند.
ارائه یارانه به واردات کاغذ، تخصیص ارز مبادله ای و همچنین عدم حمایت جدی از تولیدات داخلی از علل اصلی ضربه به صنعت چوب و کاغذ مازندران است که حمایت جدی دولت و بخش های مرتبط از این واحد صنعتی را می طلبد یکی از دغدغههای مهم دوستداران محیط زیست حفظ جنگل های انبوه مازندران است که در اثر فعالیت صنعت چوب و کاغذ در معرض نابودی قراردارد.
راهکار دوم صنعت چوب و کاغذ برای تهیه مواد اولیه خود استفاده از درخت های شکسته و فرسوده جنگل است که کارشناسان سازمان محیط زیست اجازه قطع و برداشت این مهم را صادر کرده اند در واقع با این کار علاوه بر تامین چوب مورد نیاز صنعت به چرخه طبیعی محیط زیست کمک شایان توجهی می شود.
واردات خمیر کاغذ سومین راهکاری به منظور حفظ و حراست از از منابع جنگلی
در صنعت چوب و کاغذ مازندران به کار گرفته می شود تا از قطع بی رویه درختان جلوگیری شود.
بازیافت و استفاده مجدد از کاغذهای باطله نیز راهکار دیگری برای تامین مواد اولیه در این صنعت است که به حفظ محیط زیست کمک بسیاری میکند.
در مجموع صنعت چوب و کاغذاز چنان ظرفیتی برخوردار است که با افزایش بخش های تولیدی خود علاوه بر بالابردن ظرفیت تولید کاغذ زمینه اشتغالزایی را فراهم و همچنین از خروج ارز از کشور جلوگیری کنندکه با حمایت های بیشتر دولت و کاهش واردات کاغذ این امر تحقق پذیر است و در مسیر اقتصاد مقاومتی قرار دارد.
آخرین دیدگاهها