ارزیابی زیست محیطی کمک به پایداری توسعه در کشور است

اعضاء مجمع نمایندگان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و پیرامون مسائل محیط زیستی استان گفتگو کردند.

ارسال کننده :حمید نعیمی ( کوروش )

ارزیابی زیست محیطی کمک به پایداری توسعه در کشور است

معصومه ابتکار در این دیدار ضمن یادآوری این موضوع که از قانون سوم برنامه تا کنون موضوع ارزیابی زیست محیطی به عنوان ابزاری مهم برای انطباق برنامه‌های توسعه با محیط زیست وجود دارد، گفت: ارزیابی زیست محیطی روال رایج و مرسوم دنیا برای توسعه پایدار است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب و سیاست ابلاغی محیط زیست نظام توسط ایشان، اظهار کرد: از موارد مورد تاکید رهبری الزام تمامی پروژه‌های توسعه‌ای و عمرانی کشور به انجام ارزیابی زیست محیطی و برخورداری از پیوست محیط زیست بود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تاکید بر لزوم سرمایه گذاری و پیشرفت کشور در حوزه‌های مختلف همچون اجتماعی، اقتصادی، اشتغال، تصریح کرد: همین لزوم توسعه‌ای ضرورت اهمیت و دقت سازمان حفاظت محیط زیست در مطالعات و ارزیابی‌های محیط زیستی پروژه‌ها برای پایداری توسعه کشور را بیشتر می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی زیست محیطی به معنای مخالفت با توسعه یا توقف مسیر توسعه‌ای کشور نبوده، بلکه کمک به پایداری توسعه است.

ابتکار با اشاره به پتانسیل محیط زیستی خراسان شمالی، گفت: محیط زیست هیچ ممانعتی برای توسعه پایدار ندارد و به طور نمونه در خراسان شمالی می‌توان از طریق برنامه ریزی صحیح برای اکوتوریسم و گردشگری پایدار طبیعی در سطح ملی و بین المللی، از ظرفیت‌های بسیار ارزشمند و مهم محیط زیستی استان برای رونق اقتصاد و اشتغال بهره گرفت.

معاون رئیس جمهور ایجاد زمینه برای مشارکت جوامع بومی و محلی در حفاظت از تالاب‌ها، مناطق چهارگانه و محیط زیست، همچنین بهره گیری از پتانسیل و ظرفیت آن‌ها به منظور ارتقاء و بهبود شرایط محیط زیست کشور را از دیگر اولویت‌های ضروری برای مدیریت و حفاظت مناطق و تالاب‌ها دانست و خاطرنشان کرد: البته تمامی این اقدامات مشارکت جویانه باید در چارچوب قوانین و آئین نامه‌ها و برنامه‌های مدیریتی مناطق صورت پذیرد تا طبیعت و محیط زیست نیز حفظ شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشاره‌ای هم به ابلاغ مصوبه اجرای قرق‌های اختصاصی در کشور داشت و اظهار کرد: تمامی این اقدامات در چارچوب قوانین و آئین نامه‌های مشخص و با علم و آگاهی به ضرورت مشارکت مردم بومی و محلی در حفظ محیط زیست صورت پذیرفته است.

وی با اشاره به تاسیس صندوق ملی محیط زیست و نحوه فعالیت و تکالیف آن، افزود: از پیشنهادهای ارائه شده، تخصیص بخشی از درآمد ناشی از عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست به منظور حمایت از صنایع برای رفع آلایندگی و رشد و توسعه اقتصادی پایدار است که امیدواریم از سوی نمایندگان مورد حمایت قرار گیرد.

گفتنی است، هادی قوامی نماینده مردم اسفراین، عبدالرضا عزیزی نماینده مردم شیراوان، سید محمد سادات ابراهیمی مشاور امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست، حمید گشتاسب مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست، سیداصغر مطهری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از دیگر حاضران در این جلسه بودند.