معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب استان البرز با بیان اینکه پارسال، بیش از ۴۰ بار نشت مواد نفتی به ۲۰ کیلومتر اول رودخانه کرج رخ داد، گفت که این اتفاق بیسابقه است و باید چارهای برای آن اندیشید.
ارسال کننده : احسان فتاحی
قاسم صالحی گفت: امروز رودخانهها با روشهای سنتی مورد بهرهبرداری قرار گرفته و تحت تهاجم همه جانبه قرار دارند، بنابراین حفاظت از رودخانهها موضوعی بسیار حیاتی است”.
وی با بیان اینکه تجاوز به حریم رودخانهها یکی از مشکلات استان البرز است، ادامه داد: “پیش از ساخته شدن سد کرج، بومیان به نوعی تعادل با رودخانه رسیده بودند و منازل خود را در بیشترین فاصله با حریم رودخانه میساختند”.
صالحی افزود: “اما پس از ساخت سد کرج، تجاوز به حریم رودخانه شکلی ناهنجار به خود گرفت که با ادامه این روند مرگ سیستم حیاتی به وجود آمده از رودخانه کرج اجتنابناپذیر است”.
معاون بهرهبرداری آبفای البرز خاطرنشان کرد: “امروز بهرهبرداری از رودخانه کرج به حدی افزایش یافته است که در فصول غیر بارندگی در پائیندست بیلقان، این رودخانه حیاتی ندارد”.
صالحی یکی دیگر از معضلات زیست محیطی البرز را پیشروی آب شور در برخی مناطق استان برشمرد و افزود: “آب منطقه ماهدشت بهعلت افزایش میزان شوری دیگر از استانداردهای لازم برخوردار نیست، از همینرو آب این منطقه از مهرشهر تأمین میشود”.
این مسئول به تعداد زیاد چاههای غیر مجاز در البرز اشاره کرد وافزود: “سه برابر چاههای مجاز، چاه غیر مجاز در این استان حفر شده است که یکی از بزرگترین معضلات آب البرز بشمار میرود”.
وی با بیان اینکه در سرشاخههای رودخانههای استان البرز همه انواع آلایندهها اعم از شیمیایی، کشاورزی، دامپروری، غذایی و … وجود دارد، گفت: “برای مقابله با آلوده شدن رودخانهها باید در ابتدا به فرهنگسازی پرداخت و پس از آن به توسعه شبکههای جمعآوری فاضلاب، محدود کردن استفاده از کودها و سموم شیمیایی و جلوگیری از نشت مواد نفتی دست زد”.
صالحی به مصوبه شورایعالی امنیت ملی در خصوص احداث شبکههای جمعآوری فاضلاب در مناطق حوزه رودخانههای طالقان و کرج اشاره کرد و یادآور شد: “فاضلاب شهری و روستایی در این مناطق همواره مشکلساز بوده است بنابراین درصددیم شبکههای جمعآوری فاضلاب در آسارا و طالقان را تکمیل کنیم”.
معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب استان البرز با بیان اینکه در سال ۹۴ بیش از ۴۰ بار نشت مواد نفتی به ۲۰ کیلومتر اول رودخانه کرج رخ داد، گفت: “این اتفاق بیسابقه است و باید چارهای برای آن اندیشید”.
وی با اشاره به راهکارهای ارائه شده برای جلوگیری از نشت مواد نفتی به رودخانه کرج گفت: “پیشنهاد ما این است که مناطق مشرف به ۲۰ کیلومتر اول رودخانه کرج به هر طریق ممکن گازرسانی شود”.
صالحی تصریح کرد: “اما اگر امکان گازرسانی حتی بهصورت مجتمعهای گاز مایع هم وجود ندارد، در تعرفه برق این مناطق تجدید نظر شود تا مردم این مناطق از مصرف فرآوردههای نفتی بینیاز شوند”.
این مسئول با بیان اینکه رودخانههای استان به زباله دانی تبدیل شدهاند، خاطرنشان کرد: “در هر حال باید به هر شکل ممکن از مصرف سوختهای فسیلی در سرشاخهها، ورود دام به مناطق نزدیک به سرشاخهها و ورود پسابها به رودخانههای استان جلوگیری کرد”.
وی از مصرف ۷۰ درصدی منابع آب استان توسط بخش کشاورزی خبر داد و با بیان اینکه پساب کشاورزی یکی دیگر از عوامل آلودگی آبهای استان است، یادآور شد: “طبق نتایج آزمایشها، در بسیاری از مناطق استان میزان نیترات آب بیش از حد استاندارد است، این نیترات حاصل فعالیتهای نادرست کشاورزی است”.
آخرین دیدگاهها