تولید هزاران تن زباله خانگی

روزی ۴٩‌هزار تن زباله خانگی تولید می‌شود؛ تفکیک تنها ٧درصد زباله‌های کشور

ارسال کننده : احسان فتاحی

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت که روزانه ۴٩‌هزار تن زباله خانگی در کشور تولید می‌شود که از این حجم عظیم فقط هفت‌ درصد آن تفکیک می‌شود.

به گزارش هرانا به نقل از ایرنا، محمدجواد سروش ادامه داد: “٩٣‌درصد زباله‌ها با همه مواد ویژه، صنعتی، خطرناک و عفونی دفن و فقط ۴٠‌درصد زباله‌ها به صورت مکانیزه جمع‌آوری می‌شود؛ درحالی که بحث انتقال زباله از لحاظ اصول بهداشتی بسیار مهم است”.

او اظهار کرد: “البته تولید زباله یک موضوع طبیعی است و در همه جوامع جهانی وجود دارد، اما مسأله اصلی نحوه برخورد با آن است. بسیاری از کشورها با برنامه‌ریزی صحیح از زباله بهره‌برداری می‌کنند که کشور ما در این زمینه موفق نبوده است”.

او تاکید کرد: “مسأله مهم بحث بازیافت است. نباید زباله را به صورت دورریز ببینیم. زباله یک سرمایه ملی است که می‌تواند دوباره به چرخه تولید برگردد. در اقتصاد مقاومتی نیز بحث همین است که باید دورریز و خارج کردن منابع معدنی و مادی را به حداقل برسانیم و بتوانیم بارها در چرخه تولید و استفاده مجدد قرار دهیم”.

سروش با بیان اینکه استفاده مجدد یکی از برنامه‌های جهانی است، گفت: “برای رسیدن به هدف سه بحث کاهش پسماند، استفاده مجدد و بازیافت مطرح است که باید در چارچوب آن حرکت کنیم”.

او افزود: “امروز فقط ٢٢‌درصد پسماندها بازیافت می‌شود که باید در برنامه پنج‌ساله ششم به ٨٠‌درصد برسد. در این مسیر برنامه‌های زیادی داریم. حمایت از مراکز بازیافت و تهیه ضابطه‌هایی برای مدیریت پسماندهای عادی، پزشکی و الکترونیکی برخی از این برنامه‌هاست”. 

مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط ‌زیست ادامه داد: “آمار دقیقی از حجم پلاستیک‌ها وجود ندارد، اما با توجه به وجود حدود ۴٩‌هزار تن زباله که‌ درصد بسیار بالایی از آنها پلاستیک است، اگر این میزان بالای ١٠‌درصد باشد روزانه نزدیک به پنج‌هزار تن پلاستیک تبدیل به زباله می‌شود؛ بنابراین آمار بسیار زیادی از پسماندها پلاستیک‌ها هستند”. 

او با اشاره به این‌که حدود ۶٠ تا ٧٠‌درصد پسماندها ‌تَر است و به مرور به مایع تبدیل می‌شود، یادآوری کرد که با این روند دریایی از شیرابه به راه می‌افتد که آب‌های زیرزمینی را آلوده می‌کند یا اینکه به گازهای خطرناکی مانند دی‌اکسید کربن و منواکسید کربن تبدیل می‌شود که می‌تواند منبع آلودگی بالایی باشد و موجب آلودگی هوا ‌شود.