همکاری ایران و اتریش

گسترش همکاری ایران و اتریش در زمینه محیط زیست

ارسال کننده : دیانا تبریزی

mohitban

با وجود اینکه سفر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به اتریش لغو شد، اما روابط دو کشور در حوزه محیط زیست رو به گسترش است.

در آخرین تحول، تفاهم‌نامه همکاری صندوق ملی محیط زیست ایران و بانک اتریشی RBI به امضای معاون سازمان حفاظت محیط زیست ایران و مدیرعامل این بانک رسید. این تفاهم‌نامه در دفتر وزیر محیط زیست، آب و کشاورزی کشور اتریش در وین منعقد شد.

قرار است هیات دوازده نفره‌ای از محیط بانان ایران برای آموزش به اتریش اعزام شوند

سید محمد مجابی، معاون سازمان حفاظت محیط زیست این تفاهم‌نامه را حائز اهمیت فراوان دانست. به گفته او، با امضای این تفاهم‌نامه ظرفیتی ایجاد می‌شود تا پروژه‌های مدیریت پسماند، آب و فاضلاب و پساب، اندازه‌گیری آلودگی‌ها و فیلترهای کاهش آلودگی هوا و سایر فعالیت‌های محیط زیستی با اعطای وام و تکنولوژی و از طریق صندوق ملی محیط زیست حمایت شود.

موارد ذکر شده همه از معضلات عدیده محیط زیست ایران برشمرده می‌شود. دولت یازدهم بارها نشان داده که تنها تمایل دارد از طریق همکاری با نهاد‌های بین‌المللی و کشورهای دیگر، اعتبار و منابع مالی لازم برای تأمین تجهیزات و تکنولوژی‌های زیست محیطی را به دست آورد.

همچنین در راستای این تفاهم‌نامه قرار است هیات دوازده نفره‌ای از محیط بانان ایران برای آموزش به اتریش اعزام شوند.

ایران سال‌هاست که از فقدان محیط بانان مجرب و آموزش دیده رنج می‌برد. سازمان حفاظت محیط زیست تابستان سال گذشته برای نخستین بار سربازان را به‌عنوان محیط‌ بان به کار گرفت.

بیشتر بخوانید: اقتصاد محیط زیست در دوران «پساتحریم»

دست‌اندازی به محیط زیست و مناطق حفاظت‌شده در ایران مانند شکار حیوانات، تخریب مداوم جنگل‌ها و مراتع، تخریب کوهستان‌ها، سواحل دریا و کاهش گوناگونی زیستی از دغدغه‌های فعالان محیط زیست به شمار می‌رود که همگی نیاز مبرم به محیط بانان ورزیده دارد.

علاوه بر این و به قول مدیرعامل بانک  RBI، امضای توافق‌نامه زیست محیطی فوق می‌تواند در حکم گشایش روابط بانکی پس از لغو تحریم‌ها نیز شمرده شود.

به ادعای مسئولان محیط زیست، ایران در زمینه دانش فنی با مشکل مواجه نیست، اما به شدت با ضعف تجهیزات و تکنولوژی‌های زیست محیطی قابل اطمینان روبرو است و اختلاف تراز مشهودی در زمینه سطح دانش فنی و تأمین تجهیزات زیست محیطی در ایران وجود دارد. به نظر می‌رسد اتریش اولین انتخاب دولت ایران برای پرکردن خلأ تجهیزاتی و فناوری خود است.

فراموش نکنیم اتریش اولین کشوری بود که پس از توافق هسته‌ای (برجام) در تیرماه ۹۴ تفاهم‌نامه زیست محیطی با ایران به امضا رساند. بر اساس قراردادی که در مرداد سال گذشته میان سازمان حفاظت محیط زیست ایران و شرکت اتریشی AVL  به امضا رسید، ایران امکان تولید موتورهایی با فناوری روز را پیدا کرد که از آلایندگی و مصرف سوخت کمتر و متناسب با استانداردهای روز اروپا برخوردار باشد. علاوه بر این انتقال فناوری و طراحی و مالکیت این موتورها نیز همزمان به طور رسمی به ایران اعطا شد