صنعت چوب کشور

۷۴ درصد نیاز صنعت چوب کشور از زراعت و ۱۴درصد از جنگل ها تامین میشود

ارسال کننده : نادر زندی


پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری روز چهارشنبه در نخستین روز از پنجاهمین دوره آموزشی مدیران ستادی و استانی منابع طبیعی کشور گفت: سالانه ۵/۶ میلیون متر مکعب چوب در کشور مصرف می شود (به غیر از مصرف هیزم) که از این مقدار حدود ۱۴ درصد از بخش بهره برداری از جنگل، ۱۰ درصد از بخش واردات و ۷۴ درصد از بخش زراعت چوب تامین می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، خدا کرم جلالی ادامه داد: در گذشته سالیانه ۲ میلیون مترمکعب از جنگل ها چوب برداشت می شد که این رقم اکنون به ۵۰۰ هزار مترمکعب رسیده است اما اعتقاد داریم که چوب مصرفی کشور باید از طریق واردات تامین شود.
آمادگی روسیه برای کشت فرا سرزمینی چوب در این کشور
رییس سازمان جنگل ها در ادامه موضوع تولید چوب فرا سرزمینی را هدف قرار داد و گفت: کشور روسیه اعلام کرده صنعتگران ایرانی می توانند برای تامین چوب مصرفی خود در این کشور اقدامات جنگل داری، نهال کاری و بهره برداری را داشته باشند.
وی اظهار داشت: کشت فرا سرزمینی تنها مختص تولید چوب نیست بلکه در باره کالاها و محصولاتی نظیر ذرت، گندم و غیره نیز هست که البته این مصوبه ای است که دولت آن را به تصویب رسانده است.
مصرف هیزم مهمترین عامل تخریب جنگل ها
مهندس جلالی در ادامه به عوامل تخریب جنگل ها و مراتع کشور اشاره کرد و گفت: مصرف سوخت هیزمی توسط روستاییان حاشیه جنگل ها و داخل جنگل در حال حاضر بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است و انتظار داریم وزارت نفت با جایگزین کردن سوخت گاز و نفت از میزان تخریب جنگل ها بکاهد.
وی رقم هیزم مصرفی در شمال کشور را ۵/۳ میلیون متر مکعب و کل کشور را سالانه ۷ میلیون متر مکعب اعلام کرده است.
جلالی روند تخریب منابع طبیعی در ایران را رو به کاهش خواند و مصداق حرفش را تحقیقاتی که موسسه بین المللی (epi) انجام داده است دانست. بر اساس این گزارش، میزان تخریب جنگل ها درجهان ۳/۸ درصد است اما این میزان در ایران ۰/۱ درصد است. همچنین ایران با داشتن نمره ۸۴ از ۱۰۰ ، رتبه شانزدهم حفاظت از جنگل ها را در دنیا داراست