آگاهی جوانان آلمانی به مسائل محیط زیست با عملکرد‌شان تفاوت دارد

جوانان آلمانی مصرف‌ آنچه دوست دارند را به حفظ محیط زیست ترجیح می‌دهند. این نتیجه یک تحقیق اداره محیط زیست آلمان است که می‌گوید جوانان به مسائل محیط زیست آشنایی دارند اما حاضر نیستند از بسیاری ‌چیزها چشم‌پوشی کنند.

ارسال کننده : دیانا تبریزی


در دهه‌های گذشته، بویژه در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی جوانان موتور محرک جنبش محیط زیست بودند. حالا اما وضع تغییر کرده است. اداره حفظ محیط زیست برخی داده‌های مربوط به رفتار جوانان در زمینه حفظ محیط زیست و آگاهی‌شان به مشکلات آن‌را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که تنها برای گروه کوچکی از جوانان امروز در این کشور، لذت بردن از طبیعت بکر و اهمیت دادن به آن به عنوان یک معیار برای زندگی با کیفیت اهمیت دارد. این گروه فقط ۲۱ درصد کل جوان‌های ۱۴ تا ۲۵ ساله را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: باغبانی در پیاده‌روهای هامبورگ

اداره محیط زیست آلمان روز سه‌شنبه (۲۶ ژانویه) گروهی از جوانان و بزرگسالان را به برلین دعوت کرد تا در این‌باره با آن‌ها به گفت‌وگو بنشیند. نتیجه‌ای که از این گفت‌وگوها به دست آمد این بود که برای جوان‌های امروز آلمانی صرف‌نظر کردن از مصرف لبا‌س‌های مارک‌دار و وسائل الکترونیکی ارتباط جمعی قابل تصور نیست، علیرغم آگاهی‌شان به خطرات این مصرف‌گرایی به محیط زیست. هم‌چنین روشن شد که هرچه سن آن‌ها کم‌تر باشد، آمادگی‌شان برای چشم‌پوشی از مصرف‌گرایی به نفع محیط زیست کم‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: خشکسالی بی‌سابقه آلمان در پنجاه سال اخیر

همین تحقیق نشان می‌دهد که جوانان ۱۴ تا ۲۵ ساله در خورد و خوراک خود نسبتا به سالم‌بودن مواد غذایی اهمیت می‌دهند و هنگام خرید به برخی معیارها دقت می‌کنند: خرید از مغازه‌های مواد غذایی ارگانیک، استفاده از ماهی تازه و مصرف کم‌تر گوشت. گیاه‌خواری در میان این دسته از جمعیت از سایر گروه‌های سنی بالاتر است.

پژوهش‌ها در مجموع نشان می‌دهند که جوانان به حفظ محیط زیست علاقمندند، اما نه به آن اندازه که نسل قدیم بود. برای آن‌ها سطح بالاتر زندگی و امکان شکوفایی قابلیت‌های‌شان در درجه اول اهمیت قرار دارد. سازمان Greenpeace نیز در یک تحقیق که سال گذشته انجام داد به این نتیجه رسید که برای نسل جوان چگونگی تولید پوشاک در صنعت مد مهم است، اما هنگام خرید از همان زنجیره‌های لباس ارزان خرید می‌کند.

بیشتر بخوانید: جوانان آلمان؛ نسل “سر به‌راه”

البته این را هم باید اضافه کرد که نسل جوان در مجموع بسیار آگاهانه‌تر از نسل‌های قبل از وسایل رفت و آمدی استفاده می‌کند که ضرری برای محیط زیست نداشته باشند؛ با دوچرخه، اتوبوس و مترو یا پیاده به مقصد می‌رود و اتوموبیل نقش خیلی کم‌تری در زندگی برایش ایفا می‌کند تا نسل قبل از آن