چهار بالابان و یک شاهین از قاچاقچیان حرفه ای پرندگان شکاری در تهران کشف شد ۱۱ دی ۱۳۹۴
ارسال کننده:محمود نعیمی
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): در جریان عملیات از پیش طراحی شده نیروهای یگان محیط زیست استان اعضای یک باند حرفه ای و سابقه دار در زمینه قاچاق پرندگان شکاری دستگیر شدند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران در این باره گفت: به دنبال کسب اطلاعاتی مبنی بر ورود اعضای یک باند حرفه ای که بصورت تخصصی در زمینه قاچاق پرندگان شکاری فعال هستند به محدوده استان تهران، نیروهای محیط زیست با هماهنگی مقام قضایی و همکاری پلیس پیشگیری ناجا به تحقیقات گسترده ای در این زمینه مشفول شدند.
نقی میرزا کریمی اظهار داشت: مامورین در جریان تحقیقات خود پس از دو روز تلاش موفق شدند خودروی متخلفین که قصد از خروج از تهران را داشت شناسایی نمایند.
نهایتا سه شنبه شب خودوری مذکور در نخستین مکانی که امکان دستگیری بدون ریسک فرار متخلفین وجود داشت با همکاری مامورین کلانتری ۱۷۱ شهید مصطفی خمینی در عوارضی اتوبان تهران – قم متوقف گردید.
در این رابطه دو سرنشین خودرو بازداشت شدند. یکی از دستگیر شدگان سرکرده باند مذکور می باشد که دارای سابقه قاچاق پرندگان شکاری نیز بوده و پیش از این در استان خراسان رضوی نیز به همین جرم دستگیر شده است.
در بازرسی از خودروی متخلفین چهار بالابان و یک شاهین کشف و ضبط گردید.
با توجه به اینکه پرندگان شکاری کشف شده در شرایط مسائدی نبوده و پلک های آنها بوسیله نخ دوخته شده بود، پرندگان مذکور بلافاصله به کلینیک حیات وحش سازمان محیط زیست منتقل شدند.
متهمین هم اکنون با دستور مقام قضایی در بازداشت بسر می برند و تلاش برای شناسایی و دستگیری سایر اعضای این باند همچنان ادامه دارد.
متهمین در جریان بازجویی ها به زنده گیری و قصد انتقال پرندگان کشف شده به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اعتراف نموده اند.
طبق لیست جدید بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان وارده به محیط زیست، جریمه نقدی قابل پرداخت از بابت صید و شکار غیرمجاز هر یک از پرندگان شکاری شاهین، بالابان، بحری، طرلان و لاچین معادل ۶۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.
بنابراین میزان ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از صید پرندگان کشف شده معادل ۳۰۰ میلیون تومان برآورد شده که می بایست توسط متخلفین به حساب دولت واریز گردد.
پس از این رخداد خبرنگار دیده بان محیط زیست در کلینیک حیات وحش پارک پردیسان حاضر شده و از نزدیک جویای آخرین وضعیت پرندگان شکاری کشف شده گردید.
دامپزشک کلینیک حیات وحش پردیسان در این باره گفت: در ابتدای ورود به این مرکز پلک های پرندگان و حدود یک هفته یا بیشتر از زنده گیری و دوختن پلک های برخی از آنها می گذشت.
دکتر ایمان معماریان اظهار داشت: پلک های پردنگاه در فواصل زمانی مختلف دوخته شده بود و این موضوع نشان می داد که پرندگان در زمان های مختلفی زنده گیری شده اند اما قاچاقچیان صبر نموده اند تا تعداد به پرندگان به پنج عدد رسیده و سپس آنها را جابجا کنند.
بر اثر دوخته شدن، پلک های پرندگان دچار زخم و عفونت شده بود که اقدامات درمانی لازم در این رابطه از لحظه نخست آغاز گردید.
پرندگان کشف شده هم اکنون در قرنطینه کلینیک نگهداری می شوند و اقدامات درمانی و دریافت آنتی بیوتیک رو به اتمام است.
پرندگان کشف شده کاملا آماده رهاسازی هستند
هم اکنون هر چهار بالابان و یک شاهین کشف شده در وضعیت مناسبی بوده و کاملا آماده رهاسازی در طبیعت هستند.
در صورت تصمیم مسئولان به رهاسازی، این اقدام می بایست هرچه سریعتر صورت پذیرد.
با گذشت زمان عضلات این پرندگان تحلیل رفته و توانایی پرواز در آنها کاهش می یابد که در آن صورت رهاسازی مستلزم تمرین پرواز و اقدامات دیگر می باشد.
پرندگان شکاری (به خصوص خانواده شاهین ها) به شدت مورد علاقه قوش بازان عرب می باشند و برای خرید آنها مبالغ بالایی را پرداخت می کنند.
شیوخ عرب با آموزش پرندگان شکاری از آنها برای شکار، به ویژه شکار هوبره استفاده می کنند.
زنده گیری، شکار و قاچاق این پرندگان به کشورهای حوزه خلیج فارس، نسل این گونه های ارزشمند کشور را در آستانه انقراض قرار داده است.
قانونگذار سنگین ترین مجازات را در بین تخلفات شکار و صید، در مورد تخلفات مربوط به شکار، صید و قاچاق پرندگان شکاری تعیین نموده و هر دو مجازات حبس (۳ سال) و جزای نقدی را همزمان برای این گروه از متخلفین در نظر گرفته است.
بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، هر شخصی که مبادرت به زنده گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و قاچاق پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه نماید علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده (به مدت ۳ سال)، به جزای نقدی از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.
آخرین دیدگاهها