ارسال کننده محمود نعیمی
۱۸ مرداد ۱۳۹۴
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): صبح روز گذشته نیروهای یگان حفاظت محیط زیست شهرستان شفت در استان گیلان حین گشت و پایش در حاشیه روستاها با متوجه فردی شدند که نسبت به آتش زدن کاه و کلش در مزرعه خود اقدام کرده بود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شفت در این باره گفت: متخلف با مشاهده مامورین اقدام به فرار نموده اما پس مدت کوتاهی توسط محیط بانان دستگیر و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد.
علی فرهی تکرمی اظهار داشت: از حدود یک ماه قبل بر اساس دستور دادستان شهرستان، پیش از شروع زمان برداشت برنج، اداره حفاظت محیط زیست به همراه مرکز بهداشت، جهاد کشاورزی و با همکاری بخشداری ها و دهیاران در سطح روستاها اقدام به اطلاع رسانی و آموزش چهره به چهره روستائیان نموده و مضرات این عمل به آنان آموزش داده شده است و جای هیچگونه بهانه جوئی برای متخلفین وجود ندارد. بنابراین اداره حفاظت محیط زیست با قدرت با متخلفین برخورد خواهد نمود.
به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، گروهی از کشاورزان پس از برداشت محصول، به منظور پاکسازی و آماده سازی زمین برای کشت بعدی و همچنین ازبین بردن علف های هرز، کاه و کلش باقیمانده از محصول برداشت شده را به آتش می کشند.
این روش مضرات بسیاری برای سلامتی انسان، زندگی جانوران و بافت خاک به همراه دارد.
بسیاری از موجودات زنده ازجمله جوندگان، آشیانه، تخم و جوجه برخی پرندگان در داخل و حاشیه مزارع، بسیاری از خزندگان، دوزیستان و حشرات بر اثر آتش زدن کاه و کلش درون آتش سوخته و از بین می روند.
دود حاصل آتش زدن کاه و کلش موجب آلودگی هوا و مشکلات تنفسی شده و ایجاد آتش امکان سرایت حریق به مراتع و جنگل ها را افزایش می دهد.
آتش زدن کاه و کلش موجب تخریب بافت خاک شده و ظرفیت نگهداری آب را از بین میبرد. همچنین رطوبت خاک کم شده و فرسایش خاک افزایش می یابد. ضمن اینکه با آتش زدن کاه و کلش بسیاری از میکروارگانسم های خاک از بین رفته و حاصلخیزی خاک کاهش می یابد.
به توصیه کارشناسان کشاورزی و محیط زیست بهترین روش برای پاکسازی زمین پس از برداشت محصول، دفن مجدد کاه و کلش در خاک مزرعه بوسیله شخم می باشد تا ضمن پوسیدگی کاه و کلش در زیر خاک، بخشی از مواد آلی موجود در آنها نیز به خاک بازگشته و به نوعی بعنوان کود عمل نماید
آخرین دیدگاهها