ارسال کننده خبر ندا امین
به گفته مسئول پارک ملی بختگان، دریاچه بختگان شهرستان نیریز به علت کمآبی و کاهش بارندگی کاملاَ خشک شده است.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، محمد جانی، مسئول پارک ملی بختگان در اینباره گفت: «خشک شدن دریاچه ۱۲۰هزار هکتاری بختگان، سبب ایجاد طوفانهای نمکی و ایجاد مشکلات پوستی، چشمی و ریوی برای مردم شهرستانهای نیریز، استهبان، خرامه و ارسنجان میشود.»
دریاچه بختگان که در استان فارس قرار دارد، زیستگاه فلامینگو، تنجه، اگرت ،کاکایی، کفچه نوک، پلیکان مرغابی، غاز و درناهایی بوده است که از روسیه و دشتهای سیبری به ایران مهاجرت میکردند.
بهگفته محمد جانی دریاچه بختگان، باعث افزایش رطوبت هوا و در نتیجه ثمردهی درختان انجیر، بادام و زیتون میشد و با خشک شدن کامل این دریاچه، باغداران دچار مشکل شدهاند.
او در رابطه با تأثیرات خشکی این دریاچه افزود: «نمک دریاچه با طوفانهای نمکی به زمینهای اطراف پراکنده شده و سبب شوری زمینهای کشاورزی شده است.»
خشکی دریاچه بختگان تاکنون باعث تلف شدن بسیاری از فلامینگوها نیز شده است.
در این رابطه بخوانید:
افزون بر کاهش بارش باران، کشاورزی غیراصولی، ساخت چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی، یکی از دلایل خشکی این دریاچه ساخت سد سیوند بر روی رود سیوند بوده است.
محمد احمدی، استاندار استان فارس، دو سال پیش گفته بود که راهاندازی سد سیوند مرگ دریاچه بختگان را به همراه داشت.
دریاچه و تالابهای ایران از قربانیان سدسازیهای افراطی بودهاند. سال گذشته، حمید چیتچیان، وزیر نیروی ایران، با اشاره به خشکی دریاچه ارومیه، گاوخونی، بختگان و هامون از افراط در سدسازی در این کشور انتقاد کرده بود.
بر اساس آمارهای سال گذشته، از ۴۰ تالاب موجود در ایران، حدود ۲۰ تا ۸۰ درصد آن خشک شده است.
خشکسالی و کاهش بارندگی، مدیریت نادرست در پروژههای سدسازی و صنعتی، بهرهبرداری غیراصولی و بیرویه از آبهای زیرزمینی، کشاورزی غیراصولی و عواملی از این دست، باعث مرگ تدریجی بسیاری از تالابها و دریاچهها شدهاند.
فرآیند خشکی دریاچهها و تالابها به زندگی مردم و محیط زیست و اکوسیستم آسیب بسیاری وارد کرده است.
آخرین دیدگاهها