آتش کمبود تجهیزات، دامن جنگل‌های کشور را می گیرد

ارسال کننده نادر زندی
خبرگزاری هرانا ـ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با ابراز تاسف از بحران آتش سوزی در مراتع و جنگل‌های کشور، گفت که نبود تجهیزات، برنامه ریزی منسجم، مدیریت قوی و برنامه آموزشی و فرهنگی مهمترین عوامل وقوع آتش سوزی و گسترش آن در جنگل های کشور است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خانه ملت، عبدالرضا مصری، با انتقاد از کمبود تجهیزات و امکانات برای مهار آتش سوزی جنگل‌ها، گفت: “متاسفانه اکثر آتش سوزی‌های به وقوع پیوسته در جنگل‌های کشور به دلیل کمبود امکانات گسترش یافته و به سختی مهار می‌شوند در حالی که با ارائه امکانات حداقلی می‌توان تا حدودی از گسترش آتش سوزی‌ها جلوگیری و آن‌ها را مهار کنیم”.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از آتش سوزی پیاپی در جنگل‌های کشور، تصریح کرد: “در طی چند سال اخیر به دفعات جنگل‌های کشور دچار آتش‌سوزی شدند که لازم است سازمان های متولی با  برنامه ریزی مناسب این آتش سوزی ها را مدیریت و کنترل کنند”.
سخنگوی هیات رئیسه در مجلس نهم، عدم برنامه‌ریزی مناسب برای جلوگیری از آتش سوزی در جنگل‌ها و کمبود امکانات و تجهیزات مناسب را  از مهمترین عوامل گسترش آتش سوزی ها دانست.
مصری تصریح کرد: “لازم است قوه قضائیه با متخلفان و عاملان آتش سوزی جنگل ها برخورد جدی داشته باشد”.

این نماینده مردم در مجلس نهم، خشکسالی و خطای انسانی را در  وقوع آتش سوزی در جنگل های کشور مهم عنوان کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس نهم، بیان کرد: “با توجه به صعب العبور و کوهستانی بودن برخی از مراتع و جنگل ها لازم است  مسئولان برای سهولت در اطفاء حریق جنگل ها در خصوص تامین بالگرد در این مناطق تلاش کنند”.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نهم، گفت: “با توجه به فصل تابستان و افزایش دمای هوا سازمان های متولی باید هر چه سریعتر برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی های  و از بین رفتن منابع ملی برنامه ریزی کنند چرا که اگر با همین منوال پیش برویم دیگر چیزی از جنگل ها باقی نخواهد ماند”.
مصری تدوین برنامه ای منسجم و اساسی برای پیشگیری از حوادثی که باعث تخریب مراتع کشور می شود را لازم و ضروری عنوان کرد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس نهم، با تاکید بر تعبیه موتوربرق در نزدیکی جنگل ها برای سهولت در مهار آتش سوزی ها، گفت: عموما در جاهایی که پوشش گیاهی وجود دارد آب هم است لذا  بهتر است سازمان مدیریت بحران با تعبیه موتوربرق هایی در نزدیکی جنگل دسترسی سریع به آب را برای خاموش کردن آتش امکان پذیر کند.
وی با بیان اینکه آتش سوزی جنگل ها فقط مختص کشور ما نیست، گفت: “در بسیاری از کشورهای دنیا با شروع فصل گرما و با  توجه به گرمی و خشکی هوا جنگل ها با کوچکترین حادثه ای دچار آتش سوزی می شوند”.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس، ادامه داد: “متاسفانه به علت کمبود تجهیزات مناسب، در اکثر آتش سوزی ها مردم مجبور شدند با بیل و کلنگ آتش را خاموش کنند  و  اگر همت و یاری جوانان نبود، مهار آتش غیرممکن بود”.
مصری، تاکید کرد: “متاسفانه برخی از افراد به خاطر سرگرمی و تفریح اقدام به روشن کردن آتش در جنگل کرده و بدون توجه به خاموشی کامل آتش آن را رها می‌کنند در حالیکه با رعایت نکات ساده می توان از  آتش سوزی جنگل‌ها جلوگیری کرد لذا لازم است در این خصوص فرهنگ سازی مناسبی صورت گیرد که افراد از روشن کردن آتش به دلیل بروز خطرات احتمالی خودداری کنند”.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نهم، ادامه داد:” سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، پیشگیری و مدیریت بحران و حفاظت از محیط زیست می‌توانند با تولید و انتشار فیلم های فرهنگی و آموزشی برای شهروندان به کاهش آتش سوزی ها در جنگل ها کمک کنند”.
عضو کیسیون اجتماعی مجلس، تصریح کرد: “اگر ده میلیون نیرو هم برای حفاظت از جنگل ها داشته باشیم وقتی امکانات و تجهیزات مناسب برای اطفای حریق در دسترس نداشته باشیم کاری از دست آنها برنمی آید لذا لازم است که ارائه امکانات مناسب در دستور کار متولیان قرار گیرد”.