ارسال کننده نادر زندی
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): به دنبال دریافت گزارش مردمی مبنی بر نگهداری غیرمجاز از پرندگان وحشی حمایت شده در باغی در حاشیه شهر تهران نیروهای یگان محیط زیست به تحقیق و بررسی در این زمینه پرداختند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران در این باره گفت: محیط بانان پس از کسب اطمینان از بروز تخلف و هماهنگی با دادستان و اخذ نیابت قضایی روز گذشته (سه شنبه) به همراه مامورین کلانتری ۱۵۴ چیتگر وارد باغ مذکور شدند.
نقی میرزا کریمی اظهار داشت: در جریان بازرسی از این باغ دو عدد فلامینگو و دو عدد قوی گنگ کشف و ضبط و یک نفر متهم نیز در این رابطه بازداشت گردید.
…………………..تصویر: پرندگان حمایت شده کشف شده از یک باغ شخصی در اطراف تهران
متهم پس از دستگیری شب گذشته را در کلانتری بازداشت بوده و صبح امروز به همراه پرونده تشکیل شده جهت رسیدگی به جرم به مراجع قضایی معرفی گردید.
پرندگان کشف شده به دلیل قیچی شدن و شکستگی بال ها که احتمالا به هنگام زنده گیری بوجود آمده است فعلا امکان رهاسازی ندارند. این پرندگان جهت تیمار و نگهداری به کلینیک حیات وحش سازمان محیط زیست در پارک پردیسان تحویل داده شدند.
در حال حاضر جریمه نقدی بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از صید و شکار غیرمجاز هر عدد فلامینگو یا قو معادل ۶ میلیون ریال می باشد که این مبلغ در لیست جدید جرائم که بزودی اعمال خواهد شد به دوازده میلیون ریال در ازاء هر عدد فلامینگو یا قو افزایش یافته است.
….سفید شدن رنگ قرمز در بال فلامینگوها و در نوک قوها به دلیل سوء تغذیه، در تصاویر کاملا مشخص است
بنابراین متخلف دستگیر شده می بایست مبلغ ۲۴ میلیون ریال بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست را به حساب دولت واریز نموده و سپس به جرم نگهداری غیرمجاز از گونه های جانوری حمایت شده در دادگاه محاکمه خواهد شد.
قوی گنگ و فلامینگو هر دو از پرندگان مهاجر و حمایت شده به شمار می روند که متاسفانه به دلیل زیبایی، از طبیعت زنده گیری شده و در باغ ها و استخرهای خصوصی نگهداری می شوند.
زنده گیری و نگهداری پرندگان وحشی در اسارت اقدامی غیر قانونی و ظلمی بزرگ در حق پرندگان
زنده گیری پرندگان وحشی از طبیعت از طبیعت و نگهداری آنها در منازل شخصی ظلم بزرگی به این جانوران زیبا و ارزشمند محسوب می شود.
محمدعلی اله قلی کارشناس حیات وحش در این باره می گوید: قوها و فلامینگوها در زیستگاه های طبیعی خود در بسترهای تالابی با پوشش گلی و جلبکی زندگی می کنند.
زندگی در بسترهای سنگی، سیمانی، موزاییکی و سایر بسترهای سخت موجب بروز نوعی عارضه به نام Bumble foot که عارضه ای بسیار شایع (مشابه میخچه و یا زخم های عفونی) است در ناحیه کف پای پرندگان می شود. این عارضه جز با اصلاح جایگاه نگهداری حتی با جراحی نیز قابل درمان نبوده و به مرور بزرگتر شده و گسترش می یابد.
این عارضه در ابتدا موجب لنگش و ناتوانی در حرکت پرنده شده و با درگیر شدن مفصل ها و ورود عفونت به خون منجر به مرگ می شود.
محمدعلی اله قلی اظهار داشت: تغذیه این پرندگان نیز در محیط های طبیعی کاملا متفاوت با شرایط اسارت بوده و در اسارت هرگز خبری از انواع جلبک ها، گیاهات تالابی، بنتوزها (کف زیان)، انواع حلزون ها و سخت پوستان، نرم تنان، آرتمیا، خرچنگ، میگوهای ریز و غیره در رژیم غذایی این پرندگان نخواهد بود.
تغذیه با نان خشک و نهایتا دانه موجب سوء تغذیه در پرندگان می گردد. اولین نشانه سوء تغذیه در این پرندگان بیرنگ شدن قسمت های رنگی مانند پرهای قرمز بالها و سر و گردن در فلامینگوها و کم رنگ شدن رنگ سرخ منقار در قوهای گنگ می باشد.
این پرندگان وحشی هرگز در اسارت تولید مثل نخواهند کرد و عمر طبیعی خود را نخواهند داشت.
بر طبق آمار بدست آمده بیش از ۵۰درصد این پرندگان در پروسه صید و نقل و جابجایی و ۵۰درصد دیگر نیز در دو سال نخست پس از زنده گیری از بین خواهند رفت.
این کارشناس حیات وحش افزود: تامین نیازهای طبیعی گونه های وحشی مانند بستر مناسب و تنوع مواد غذایی مطلوب برای گونه ها بسیار گران تر از هزینه خرید پرندگان جدید و سالم خواهد بود و در نتیجه حتی در صورت امکان تامین این شرایط انجام آن برای متخلفین به صرفه نیست.
نکته دیگر آنجاست که این پرندگان اساسا مهاجر و سردسیری هستند و با شروع گرم شدن هوا در عرض های میانی کره زمین در اواخر زمستان بلافاصله به سمت عرض های شمالی مانند سیبری و شمال اروپا مهاجرت میکنند. بنابراین عملا در طول زندگی طبیعی خود دمای بالاتر از ۲۰ درجه سانتی گراد را تحمل نمی کنند.
حضور این پرندگان در زیر آفتاب سوزان و گرمای ۴۱ درجه ای تیرماه تهران به شدتموجب آزار این پرندگان خواهد شد.
آخرین دیدگاهها