استان های صنعتی آسیب رسان لایه اوزن هستند

خبرگزاری ایرنا

سرپرست دفتر طرح ملی حفاظت لایه اوزن سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استان های صنعتی و توسعه یافته آسیب رسان لایه اوزن بوده و باید مراقبت های لازم و کافی در این خصوص به عمل آید.24 اردیبهشت

به گزارش ایرنا، حسین شاهباز روز چهارشنبه در کارگاه اطلاع رسانی پروتکل مونترال با حضور نمایندگان ادارات گمرک، صمت، سازمان فنی و حرفه ای و ۵۰ نفر از نمایندگان صنایع آذربایجان شرقی، یادآور شد: از آنجایی که آذربایجان شرقی در کنار استان های تهران، اصفهان، خوزستان و خراسان رضوی صنعتی بوده و تعدادی از آنها مرزی هستند، بنابراین کنترل های بیشتری در خصوص رعایت موارد مطروحه درباره آسیب رسیدن به لایه اوزن را می طلبند.

وی با تاکید بر ارزش و اهمیت حفظ لایه اوزن، اظهار کرد: این لایه در ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری کره زمین واقع شده و مانع رسیدن اشعه های مضر خورشید به زمین است که آسیب آن برای سلامت انسان به خصوص ظهور و بروز انواع بیماری های چشمی و سرطان پوست بسیار شدید می باشد.

شاهباز با اشاره به اینکه در سال ۱۹۸۷ در مونترال کانادا پروتکلی در این خصوص ابتدا با عضویت و امضای تعداد ۴۶ کشور جهان تدوین شد که در حال حاضر همه کشورها عضو هستند، ادامه داد: تمام کشورهای جهان برای کاهش اثرات مواد مضر و مخرب آسیب به لایه اوزن به این پروتکل ملحق شده اند.

وی برگزاری کارگاه های اطلاع رسانی پروتکل مونترال را یکی از برنامه های محوری دفتر طرح ملی حفاظت از لایه اوزن سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان کرد و ادامه داد: در این کارگاه ها پرامون توسعه فناوری ها و مواد سازگار با محیط زیست، چالش ها و دستاوردهای دفتر و راهکارهای مقابله با آسیب دیدن لایه بحث و بررسی و تبادل نظر می شود.

شاهباز اضافه کرد: هدف اصلی ما از برگزاری کارگاه تبریز آگاهی رسانی و جلب همکاری همه صنایع و دستگاه های اجرایی و خدماتی آذربایجان شرقی برای رسیدن به یک وحدت رویه جهت مقابله به این تهدید زیست محیطی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این کارگاه با بیان اینکه هدف این کارگاه هم افزایی بین صنایع و دستگاه های دولتی است، گفت: باید توجه داشت که مواد مخرب لایه اوزن باید کاهش داده شود که بر این اساس همه موظف به اجرای مفاد پروتکل مونترال هستند.

محمدحسین حسن زاده افزود: پایان دادن و کاهش استفاده‌های کنترل‌ نشده و حتی کنترل‌ شده از مواد تخریب‌ کننده لایه اوزن نه تنها به حفاظت از این سپر مدافع زمین برای نسل امروز و آینده بشر و سایر جانداران کمک و با محدود کردن میزان تابش اشعه فرابنفش مضر خورشید به زمین از سلامت انسان و کل اکوسیستم محافظت می‌کند، بلکه کمکی قابل توجه به تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی به حساب می‌آید.

به گزارش ایرنا، پروتکل مونترال یک معاهده بین‌المللی است که در مورد موادی که لایه ازون را تخریب می‌کنند در تاریخ ۱۶ سپتامبر۱۹۸۷ مورد توافق و تصویب قرار گرفت که به‌ دنبال محافظت از لایه ازون با کنترل و حذف تولید و استفاده از مواد مخرب لایه ازون است.

این معاهده در اول ژانویه ۱۹۸۹ لازم‌الاجرا و به یکی از موفق‌ترین معاهده‌های زیست‌ محیطی در تاریخ تبدیل شد.