مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: زادآوری جنگلهای بلوط زاگرس صفر و در حال از بین رفتن هستند.11 اردیبهشت
به گزارش خبرنگار ایرنا، شیرزاد نجفی روز پنجشنبه در نشست با نمایندگان تشکلها و فعالان زیست محیطی لرستان با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: ۴۱ هزار هکتار از جنگلهای لرستان در حال نابودی بوده و آفات و بیماریهای جنگلی در اراضی طبیعی استان بسیار بالاست.
وی افزود: اولین اقدامی که طی ۲ هفته گذشته انجام گرفت، محلول پاشی این جنگل ها بود که نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تاکید کرد: میانگین محلول بی تی برای هر هکتار یک لیتر است، اما مجموع اعتباری که منابع طبیعی و محیط زیست دارند، ۱۰ میلیارد ریال هم نیست و با این وضعیت نمیتوان کار مفیدی صورت داد.
نجفی یادآور شد: استان لرستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون هکتار نیز مرتع دارد، همچنین سرانه فضای سبز استان ۶ هزار و ۷۰۰ متر مربع است، درحالیکه فرسایش خاک در کشور ۱۵ تن و در برخی نقاط لرستان همچون کوهدشت بالای ۵۰ تن فرسایش خاک داریم.
وی اضافه کرد: شیب تند و کوهستانی بودن استان باعث شده سالانه حدود ۱۲ میلیارد متر مکعب روان آب از آن خارج و به سمت خوزستان سرازیر و آب سدهای کرخه، دز و کارون را تامین کند، در حالیکه کل حجم سدهای مخزنی لرستان ۲۰۰ میلیون متر مکعب است که اوج مظلومیت لرستان را نشان میدهد ، همین امر باعث شد سال ۹۸ با یک سیلاب سهمگین و ویرانگر و سال ۹۹ با خشکسالی مواجه شویم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان عنوان کرد: تاکنون ۷۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در استان اجرا شده که بخش اعظمی از آنها در سال های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ به دستور مقام معظم رهبری و از صندوق توسعه ملی انجام شد ، امسال نیز خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته اقدامات خوبی در حال انجام است.
نجفی با اشاره به چالشهای منابع طبیعی استان افزود: یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از جنگلهای لرستان دچار زوال شده اما تاکنون کمکی به استان نشده و انتظار میرود با توجه به وضعیت شکننده جنگلهای زاگرس به این استان توجه ویژه شود.
وی ادامه داد: همچنین ۶ میلیون هکتار عرصه جنگلی زاگرس مظلوم واقع شده در حالیکه سالانه ۴۰۸ میلیون متر مکعب ریزگرد توسط این جنگل ها و در لرستان نیز ۸۱ میلیون تن ریزگرد جذب میشود، اما اعتباری که به جنگلهای زاگرس داده میشود، بسیار پایین است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه حریق در استان و زاگرس یکی از مصیبتهای اصلی است، یادآور شد: امسال نیز با شروع فصل گرما وضعیت این گونه خواهد بود، اما امکانات و ادوات بسیار کم و نیاز است این استان به صورت ویژه دیده شود.
نجفی با اشاره به وجود پنج ناحیه رویشی در کشور افزود: معاونت جنگلهای شمال یک ناحیه بوده و چهار ناحیه رویشی دیگر کشور یک مدیرکل دارد که انتظار می رود معاونت جنگلهای زاگرس با محوریت لرستان به دلیل واقع شدن در زاگرس میانی مصوب و ابلاغ شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان نیز با بیان اینکه تشکلهای زیست محیطی بازوان محیط زیست هستند، اظهار داشت: تشکل ها میتواند یاریگر محیط زیست در راستای حفاظت از آن و اجرای برنامهها باشند.
کامران فرمان پور گفت: برای نگهداری و انتقال طبیعت به نسل بعدی و حفاظت از آن محیط زیست به تنهایی کافی نیست و دست دومی نیاز دارد که بتواند یاریگر آن باشد تا بتوانیم این امانت را به نسل بعد منتقل کنیم ، این کار هم تنها با حضور تشکلها و فعالان محیط زیست میسر می شود.
آخرین دیدگاهها