روزانه ۵۰۰ هکتار از سطح جنگل‌ها و مراتع کشور کم می‌شود

خبرگزاری ایرنا

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: روزانه ۵٠٠ هکتار از سطح جنگل‌ها و مراتع کشور کم می شود، برای جلوگیری از این اقدام نیاز به آگاهی رساندن به مردم هستیم .2 اردیبهشت

به گزارش ایرنا، هادی کیادلیری روز سه‌شنبه در نخستین رویداد ملی حفاظت از گونه در خطر «درخت اُرس» افزود: توجه به محیط زیست ریشه در فرهنگ ایرانیان دارد ولی متاسفانه اکنون با مشکلات بسیاری در این حوزه رو به رو هستیم.

وی بیان کرد: بسیاری از رفتارها اکنون دچار تغییر شده است و باید با آگاهی رساندن به مردم بتوانیم توجه آنها را به محیط زیست جلب کنیم.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه نمی توانیم دیندار باشیم ولی به محیط زیست احترام نگذاریم، ادامه داد: در آموزه های دینی و فرهنگی کشورمان شاهد توجه به محیط زیست هستیم و اکنون نیز باید برای جلوگیری از مشکلات بیشتر در این حوزه اقداماتی انجام شود.

وی اظهار کرد: حفاظت از محیط زیست قبل از ایجاد صدمه باید باشد و اگر صدمه به محیط وارد شود، دیگر کار از کار گذشته و اقدام تاثیر گذاری رخ نخواهد داد.

کیادلیری ادامه داد: بر این اساس و برای جلوگیری از خسارت ها، باید سیاست گذاری درستی را داشته باشیم؛ ولی متاسفانه چون بخشی به موضوع محیط زیست نگاه شده است، اکنون با مشکلات رو به رو هستیم و حال آنکه نباید برای محیط زیست، قوانین جداگانه‌ای تعریف شود تا همبستگی لازم از میان برود.

وی افزود: برخی ها محیط زیست را مانع تولید در کشور می‌دانند و این در حالی است که دنیا بین صنعت و محیط زیست خود ارتباط دقیقی تعریف کرده، زیرا هر کشوری دارای سرمایه طبیعی است که شامل منابع طبیعی و همچنین خدمات منابع طبیعی است و از این رو شرایط کشور ما در این خصوص با وضعیت شکننده ای رو به رو است.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دانشگاهیان باید کمک کنند تا مفاهیم و آگاهی به خصوص در حوزه محیط زیست در جامعه گسترش پیدا کند؛ زیرا تا اندیشه ها تا در جامعه جاری نشوند، اثری نیز پیدا نخواهد شد و تغییری نیز رخ نخواهد داد.

وی با طرح این سوال که فرد روستایی که اطلاعاتی ندارد چگونه می خواهد به پیشرفت کشور یاری رساند؟ بیان کرد: مسوولانی که برای آگاهی مردم تلاشی نکرده اند باید مورد بازخواست قرار گیرند، زیرا آنها به واسطه مسئولیت اجتماعی خود در آگاهی مردم نقش دارند.

کیا دلیری با اشاره به اینکه درخت اُرس نماد استقامت و شجاعت است، گفت: با اینکه منطقه هزارمسجد به عنوان یکی از محل هایی است که این گونه گیاهی در آ رشد دارد ولی اکنون با شرایط خوبی مواجه نیست و باید برای آن اقدام مناسبی صورت گیرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بیشتر مردم دغدغه مسائل محیط زیستی را دارند و با نقش آفرینی مردم می توانیم به کمک محیط زیست برویم.

سعید محمودی افزود: در کشور ما گونه بارزش درخت اُرس رشد و نمو دارد و باید به این گونه گیاهی که از گذشتگان ما در این منطقه برای ما به ارث رسیده است، به خوبی محافظت کنیم.

وی ادامه داد: باید نگاه ما به محیط زیست عوض شود و با اجبار نمی‌توان، حفاظت ایجاد کرد بلکه با آگاهی و مشارکت مردم می توان گام های موثری برداشت، زیرا موضوع محیط زیست، دولتی نیست.

استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به اینکه مشکلات محیط زیستی استان بدون در نظر گرفتن مردم و مشارکت های مردمی، میسر نیست اظهار کرد: عمل به هر یک از این موضوعات محیط زیست در ایجاد حال خوب برای مردم موثر است.

غلامحسین مظفری به پویش سه‌شنبه‌های بدون خودرو که از سال های گذشته آغاز شده است، اشاره و بیان کرد: با فرهنگ‌سازی، می‌توانیم این پویش را بزرگ تر و همگانی تر کنیم و سعی ما بر این است که پارکینگ استانداری در روزهای سه‌شنبه، تعطیل باشد.

وی گفت: تمام تلاش ما ایجاد بستر و زمینه مناسب در حوزه‌های مختلف محیط زیست استان است و این در حالی است که باید بپذیریم، نقص‌های بسیاری هم تاکنون داشته‌ایم و برای اصلاح آنها قدم بر میداریم و در این مسیر اگر بنا است هزینه ای پرداخت شود، انجام وظیفه می کنیم.

استاندار خراسان رضوی در خصوص کشف رود نیز بیان کرد: این موضوع مصیبت بزرگی برای استان است، باید همه در کنار هم قرار پویشی برای رفع گرفتاری آن ایجاد کنیم زیرا کشف رود یک نعمت الهی است.

نخستین رویداد ملی محیط‌ زیستی حفاظت از گونۀ در خطر درخت اُرس، سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ از ساعت ۱۲ تا ۱۴ با حضور دکتر کیادلیری، معاون رییس سازمان محیط‌ زیست و محمد درویش فعال برجسته محیط‌ زیست، در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود.