ارسال کننده خبر محمود نعیمی
مدیرکل دفتر حیاتوحش سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه نظارت هفتگی نسبت به باغوحشها داریم، گفت: ذبح گوزنهای اروپایی در باغ وحش ارم تخلف نبود.
مجید خرازیان مقدم در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در خصوص ذبح گوزنهای اروپایی در باغ وحش ارم اظهار داشت: بله. این موضوع صحت دارد چرا که هیچگونه تخلفی صورت نگرفته است؛ در حقیقت این امر به دلیل تعدیل جمعیت گونههای غیر بومی و ناتوان باغ وحش بوده است.
وی با بیان اینکه در سال 1393، مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره باغ وحش ارم نامهای به اداره کل محیط زیست استان تهران در راستای تعدیل جمعیت گونههای غیر بومی و وارداتی (گوزنهای قزمز و زرد اروپایی)، ارسال کرد و موضوع کمبود فضا و افزایش گونههای غیربومی در باغ وحش مطرح شد، گفت: این مسئول مذکور همچنین در خصوص مازاد جمعیت این باغ وحش و اقدام برای ذبح گونههای پیر و ناتوان برای مصرف گوشتخواران این باغ وحش را مطرح کرد و نامهای به دفتر تنوع زیستی و حیات وحش ارسال کرد که ما و محیط زیست استان تهران موافقت کردیم.
*گونههای غیر بومی در باغ وحش برای سازمان محیط زیست ارزشی ندارد
مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیاتوحش سازمان محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه موضوع احتمال شیوع بیماری و آسیبهای دیگر به کل گونههای باغ وحش نیز در این خصوص مطرح شد که ما بعد از بررسیها با ذبح گوزنهای اروپایی موافقت کردیم، افزود: تعدیل جمعیت حیوانات در باغ وحشها مرسوم است و غیرقانونی نیست. البته ما پیشنهادمان مبنی بر انتقال این گونههای غیر بومی به سایر باغوحشها است.
خرازیان مقدم با بیان اینکه در این میان بحث حقوق حیوانات بسیار مهم است و نگاه محیط زیست، نگاهی حفاظتی است ولی گونههای بومی در اولویت هستند و گونههای غیربومی باغ وحشها از نظر ژنتیکی و حفاظتی برای سازمان محیط زیست ارزشی ندارند، گفت: با وجود فضای محدود در باغوحش ممکن است تولید مثل درون گروهی رخ دهد، بنابراین برای جلوگیری از مازاد جمعیت حیوانات باغ وحش باید تعدیل جمعیت انجام شود.
*انتقال حیوانات باغ وحش به جای ذبح آنها
وی با اشاره به اینکه اگر گونههای بومی کشور صدمه ببیند و قابلیت رهاسازی برای آنان وجود نداشته نباشد، آنها را به باغ وحش برای نگهداری میسپاریم، اظهار داشت: در خصوص تعدیل جمعیت حیوانات باید به رعایت حقوق حیوانات نیز اهمیت دهیم و به جای ذبح، باغ وحشها با یکدیگر تعامل داشته و به انتقال حیوانات در باغ وحش دیگر بپردازند.
مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیاتوحش سازمان محیط زیست با بیان اینکه صاحبان باغ وحشها باید کنترل جمعیت گونههای غیر بومی و واداتی را داشته باشند و با انتقال به باغ وحش دیگر از اقدام به ذبح حیوانات باغ وحش بپرهیزند، گفت: در کشور هزار و 140 گونه جانوری در کشور وجود دارد که 76 گونه در معرض تهدید هستند بنابراین ما ابتدا در راستای حفاظت گونههای بومی اقدام میکنیم.
*تکثیر و پرورش حیوانات وحشی در اسارت توسط متقاضیان
خزاریان مقدم با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست قصد دارد شکار در طبیعت به صورت غیرمجاز کاهش یابد، افزود: همچنین ما دستورالعملی در زمینه تکثیر و پروش پستانداران و پرندگان وحشی در اسارت را دادهایم تا متقاضیان اقدام به این امر کنند، چراکه این امر با هدف افزایش پروتئین حیوانی است. همچنین باید بگویم در خصوص قرقهای اختصاصی که قرار است به بخش خصوص واگذار شود، ممکن است با مازاد جمعیت حیوانات مواجه شویم که در این زمینه نیز مجوز شکار ممکن است صادر شود.
وی عنوان کرد: در خصوص اقدام به ذبح گوزنهای اروپایی باید بگویم که رعایت حقوق حیوانات باید صورت پذیرد و درست است این امر برای تعدیل جمعیت حیوانات بوده است ولی باید ابتدا موضوع انتقال و واگذاری به باغ وحش مدنظر باشد ولی این اقدام غیرقانونی نبوده است.
*نظارت هفتگی سازمان محیط زیست از باغ وحشها
مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیاتوحش سازمان محیط زیست بیان کرد: ما به جدیت موضوع نظارت از باغ وحشها را دنبال میکنیم و مطرح کردیم که از این به بعد ابتدا امر انتقال حیوانات صورت پذیرد و در نهایت به ذبح آنها در صورت نیاز بپردازند.
خرازیان مقدم افزود: ما نظارت هفتگی نسبت به باغ وحشها داریم و همینجا مجدداً اعلام میکنم که صاحبان باغ وحشها تعامل بیشتری با یکدیگر داشته باشند تا اقدام به ذبح حیوانات باغ وحش نکنند.
* نمیخواهیم تابو شکنی و قبح رعایت حقوق حیوانات شکسته شود
وی ادامه داد: درست است که این امر قانونی بوده است ولی نمیخواهیم تابو شکنی صورت پذیرد و قبح این امر بشکند، بنابراین مجدداً به باغ وحشها در زمینه انتقال حیوانات و گونههای غیربومی نامه ارسال کردیم تا در صورت مازاد جمعیت به این امر بپردازند.
مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیاتوحش سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: سعی بر این است که شاهد ذبح کمتر حیوانات باغوحشها باشیم.
آخرین دیدگاهها