پس از ۲۰ سال؛ تالاب قوپی‌باباعلی مهاباد جانی تازه گرفت

خبرگزاری ایرنا

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: ۶۰ درصد پهنه آبی تالاب «قوپی‌باباعلی» این شهرستان برای نخستین بار طی ۲۰ سال اخیر آبگیری و احیا شد. 26 اسفند

فاروق سلیمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: روند آبگیری تالاب قوپی باباعلی این شهرستان از رودخانه مهاباد از بهمن ماه شروع شد و هم اکنون این تالاب بیش از یک میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد و آبگیری آن تا پایان اسفند ماه تداوم خواهد داشت.

وی اظهار کرد: آبگیری تالاب بین المللی قوپی‌باباعلی مهاباد در راستای برنامه مدیریت جامع و جهت احیای این تالاب برای ورود پرندگان مهاجر و بومی آبزی و کنارآبزی انجام می‌شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: آبگیری تالاب قوپی‌باباعلی در این فصل باعث شده که هم اکنون شمار زیادی از انواع مرغابی سانان و سایر پرندگان بومی وارد این تالاب شوند و برای نخسیتن بار طی چند سال اخیر ماموران یگان حفاظت این اداره سه قطعه لک‌لک سیاه از گونه‌های کمیاب را در آن مشاهده کردند.

وی یادآور شد: اواخر تابستان امسال به دلیل تبخیر زیاد آب، تالاب بین‌المللی «قوپی‌باباعلی» خشک شد و فصل پاییز نیز به دلیل کاهش بارندگی، کم‌آبی این تالاب جبران نشده بود.

سلیمانی افزود: تالاب بین‌المللی «قوپی‌باباعلی» مهاباد با وسعت ۵۰۰ هکتار و محدوده اکولوژی حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار زیستگاه پرندگانی نظیر اردک سرسبز و سر حنایی، آنقوت، انواع غاز، فلامینگو و تنجه است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: این تالاب با ویژگی‌های طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاه‌های مهم پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالاب‌های مهم این منطقه محسوب می‌شود که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است.

به گزارش ایرنا، تالاب بین‌المللی «قوپی باباعلی» مهاباد در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر و مسیر جاده مهاباد به میاندوآب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.

در شهرستان مهاباد علاوه بر تالاب‌های بین‌المللی «قوپی باباعلی» و «کانی برازان»، تالاب‌های فصلی دیگری از جمله«حسن خان»،«گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.

مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.