خبرگزاری دانشجو
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست مازوت سوزی در نیروگاههایی که مازوتسوزی در آنها ممنوع شده بود را تایید و گفت: محیط زیست از دستگاههای متخلف شکایت می کند.17 آذر
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ۱۶ آبان امسال محمدجعفر قائم پناه در حاشیه جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با حضور در جمع خبرنگاران گفت: با سرد شدن هوا، وارونگی هوا اتفاق میافتد که یکی از علتهای اصلی آن کمبود انرژی و ناترازی انرژی در تولید برق و تأمین گاز نیروگاههاست. بعضی نیروگاهها ناگزیر برای تأمین برق و جلوگیری از خاموشی از مازوت استفاده میکردند.
وی افزود: امروز پس از بررسیها رئیس جمهور پزشکیان دستور داد که به دلیل آلودگی خاص ایجاد شده در مناطق اراک، کرج و اصفهان که ناشی از مازوت سوزی در حدود ۱۶ میلیون تن است و باعث آلودگی هوا و بیماری میشود، مازوت سوزی متوقف در این سه نیروگاه شود.
معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: تاکید دکتر پزشکیان توجه به تأمین سلامت مردم و عدم استفاده از مازوت در نیروگاههای یاد شده است.اما با حدود یک ماه از گذشت این موضوع امروز خبر آمد که مجدد مازوت سوزی در نیروگاههایی که مازوتسوزی در آنها ممنوع شده بود، انجام شده است.
صدیقه ترابی سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تأیید این موضوع از انجام اقدام قضائی علیه وزارتخانههای متخلف خبر داد.وی گفت: منابع ثابت آلاینده در این سه شهر تأثیر زیادی بر آلودگی هوا میگذارند که نیروگاهها در این زمینه سهم قابل توجهی دارد، بهویژه در نیروگاه شازند اراک که کاملاً مشخص شد، دی اکسید کربن موجود در هوا ناشی از سوختن مازوت است بنابراین مصوب شد که این سه نیروگاه که خیلی نزدیک به مراکز جمعیتی هستند، امسال مازوت نسوزانند.
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ۱۴ نیروگاه در کشور از نوع بخاری هستند و امکان مازوتسوزی دارند، اظهار کرد: کل ظرفیت سوخت این سه نیروگاه در مقابل کل نیروگاههای که امکان مازوتسوزی دارند، حتی زمانی که با حداکثر ظرفیت کار کنند، کمتر از ۵ درصد است بنابراین انتظار داشتیم این مصوبه که دستور رئیس جمهوری را به همراه داشت و آقای قائمپناه به عنوان رئیس کارگروه ملی آلودگی هوا آن را اعلام کرد، امسال رعایت شود.
آخرین دیدگاهها