ایرنا
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: ۹۲ فقره اخطاریه زیست محیطی در حوزه آلودگی هوا طی ۶ ماهه نخست سالجاری برای واحدهای آلاینده این استان صادر شده است.29 مهر
به گزارش خبرنگار ایرنا، سیده مریم محمدی روز یکشنبه در سومین کارگروه کاهش آلایندگی هوای استان با بیان اینکه ۱۹۱ اخطاریه در حوزه هوا در سال گذشته صادر شد،اظهار کرد: همه واحدهای صنعتی، تولیدی، خدماتی و معدنی موظف هستند مطابق با قوانین و مقررات محیط زیست اقدامات لازم را در راستای جلوگیری از هرگونه آلودگی به عمل آورند.
وی از اجرای ۱۳ طرح کاهنده آلودگی هوا در استان در سال جاری خبر داد و افزود: ۵۲ مورد تست مقایسه ای از مرکز معاینه فنی در ۶ ماهه نخست سال جاری انجام شده است.مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار کرد: تجهیز تمامی شهرهای استان به ایستگاه پایش کیفی هوا از محل اعتبارات ملی و استانی، خرید و به کارگیری دستگاهای سنجش ذرات دودکش واحدهای صنعتی استان، احداث و راه اندازی نمایشگر کیفیت هوای شهر کبودرآهنگ و تشکیل ۲ جلسه کارگروه شرایط اضطرار گرد و غبار از اقدامات شاخص این اداره کل در زمینه کاهش آلایندگی هوا در سال جاری بوده است.
محمدی افزود: نظارت مستمر بر کاهش آلایندگی صنایعی مانند فروسیلیس ها، سیلیس کوبی ها سیمان ها و فولاد نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به محورهای تاثیرگذار در کاهش آلودگی هوا در همدان،گفت: توسعه حمل و نقل عمومی شهرداری، اسقاط وسایل نقلیه فرسوده، معاینه فنی انواع خودرو و موتورسیکلت، اعمال قانون برای وسایل نقلیه دودزا و فاقد معاینه فنی، توسعه انرژی های تجدید ناپذیر، کنترل آلایندگی نیروگاهها، ساماندهی ترافیک شهری، استانداردسازی مازوت مصرفی در نیروگاهها و صنایع و استاندارد سازی نفت گاز و بنزین، اجرای طرح کهاب کاهش هدایت انتقال و بازیافت بخار بنزین در جایگاههای بنزین، جلوگیری از پسماند سوزی و نظارت بر انجام معاینه فنی موتورخانه ها در کاهش آلایندگی هوا در استان نقش عمده ای ایفا می کند.
وی بیشترین عامل آلودگی هوای همدان را مربوط به منابع متحرک یا خودروها دانست و گفت: اقدامات راه گشایی در این راستا از جمله توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و کنترل معاینه فنی خودروها در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار کرد: براساس اعلام شهرداری همدان خریداری ۳۰ دستگاه اتوبوس، ۱۰ دستگاه میدل باس، نوسازی ۱۵۰ تاکسی دوگانه سوز، بازسازی ۲۰ دستگاه اتوبوس و تعویض مخازن تاکسی های فرسوده در سال جاری انجام شده است.
محمدی پیشنهاد داد: توزیع سوخت بنزین یوروو در شهر همدان در فصل سرد سال، تامین اعتبار و نصب و راه اندازی ایستگاه پایش هوای شهری توسط شهرداری و نظارت دقیق بر مراکز بازیافت و اسقاط خودرو های فرسوده توسط سازمان صمت در دستور کار قرار گیرد.
معاون عملیات پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان نیز در این کارگروه اظهار کرد: هوشمندسازی تخلف نداشتن معاینه فنی در راستای سلامت خودروها و کاهش آلودگی هوا اجرایی می شود و رانندگانی که خودروی آنها بدون معاینه فنی باشد در جریان کنترل مکانیزه، به شکل روزانه اعمال قانون میشوند.
سرهنگ نعمت الله زنگنه افزود: پلیس راهنمایی و رانندگی استان با همکاری نهادهای مربوطه از جمله استانداری و فرمانداری همدان در این راستا زیر ساختها را فراهم کرده است و اما مشکل کوچکی در بحث تعریف سامانه ها باقی مانده که در آینده نزدیک و طی چند روز آینده مشکل رفع می شود.
وی ادامه داد: تمامی خودروهای فاقد معاینه فنی باید به مراکز مربوطه مراجعه کنند در صورت نداشتن معاینه فنی توسط دوربینهای نظارتی پلیس راهور متصل به سامانه سیمفا (سامانه یکپارچه معاینه فنی کشور) جریمه میشوند.
آخرین دیدگاهها