خبرگزاری صدا و سیما
مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز گفت: انتقال سند تالاب صالحیه باعث تسریع روند اجرای برنامه احیای این تالاب خواهدشد و طی مدت ۳ الی ۵ سال این تالاب به شرایط مطلوبی خواهد رسید. 26 مرداد
درگی مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به صدور سند حدنگاری تالاب صالحیه با تولیت سازمان محیط زیست درباره چالشهای اساسی تالاب صالحیه طی دهههای اخیر گفت: طی سالهای گذشته آبی که از سمت استانهای قزوین و زنجان به سمت این دشت سیلاب جریان داشته،بدون ملاحظات زیست محیطی در استان قزوین، با ایجاد بند آبی، سدهای آبی، تقسیم آب بین کشاورزان، شهرکهای صنعتی، شهرهای مسکونی، بارگذاری میشده است.
درگی با انتقاداز اقدام وزارت نیرو در بارگذاری آب ورودی تالاب صالحیه افزود:بر اساس قانون بعد از آب شرب، اولویت اصلی تامین آب حقابه تالابها است. بعد از حقابه تالاب، بحث بارگذاریهای صنعتی و کشاورزی مطرح میشود که متاسفانه تاکنون این ماده قانونی درمورد تالاب صالحیه اجرا نشده است.
وی گفت:زمانیکه توسعه شهری و روستایی بدون ملاحظات زیست محیطی انجام میشود نتایج فاجعه باری مانند خشک شدن تالابها و ایجاد کانونهای ریزگرد به بار خواهد آمد. بی برنامه بودن در تامین حقابه تالابها باعث شده که ۴۰ درصد از مساحت تالابهای کشور به کانونهای ریزگرد تبدیل شود.
درگی افزود:درصورتی که تالاب صالحیه احیا شود معضل ریزگردها که حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت البرز و تهران را درگیر کرده است برطرف میشود.افزایش پوشش گیاهی و جلوگیری از چرای دام از مهمترین اقداماتی است که سازمان حفاظت محیط زیست البرز در اولویت کاری خود قرارداده است تا رطوبت این تالاب افزایش یابد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز به اهمیت و آثار انتقال سند تالاب صالحیه به سازمان محیط زیست استان البرز اشاره کرد و گفت: با این اقدام، سازمان حفاظت محیط زیست البرز شرایط بهتری را برای گرفتن نیرو و امکانات برای قرق محدوده تالابی، جلوگیری از تصرف، تخریب وچرای بی رویه در تالاب صالحیه فراهم خواهد کرد.
درگی افزود: با اجرای برنامه اجرایی و عملیاتی سازمان حفاظت محیط زیست که به تصویب ستادملی رسیده است، در یک بازه زمانی ۳ تا ۵ ساله میتوان تالاب صالحیه را احیا کرد به این معنا که با بالا بردن میزان رطوبت تالاب مانع ایجادریزگردها در این منطقه شد.
مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست البرز در تشریح مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست گفت:یک درصد از مساحت کشور عرصههای تحت عنوان مستثنیات که شامل شهرها، روستاها و املاک خصوصی مردم است شامل میشود.۹۹ درصد مساحت کشور عرصههای طبیعی هستندکه سند آنها به نمایندگی از دولت به نام سازمان منابع طبیعی و جنگلهای کشور است. از این ۹۹ درصد ۱۲ درصد عرصههایی است که در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست برای حفاظت و حراست برای نسلهای آینده که تحت عنوان مناطق ۴ گانه از آن نام برده میشود ولیکن سنداینها هم همچنان به نام منابع طبیعی است. بر اساس قانون هر سرزمینی که به عنوان تالاب شناخته و ثبت شود وظیفه حراست و حفاظت از آن برعهده سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی ادامه داد:تعیین حریم، محدوده و بستر تالاب به عهده وزارت نیرو گذاشته شده است. در استانهای البرز و قزوین محدوده تالابی به وسعت حدود ۴۸ هزار هکتار که ۱۶ هزار هکتار آن در استان البرز و ۳۲ هزار هکتار آن در استان البرز قرار گرفته است.
سازمان حفاظت محیط زیست البرز برای اینکه بتواند از این عرصه تالابی حفاظت و حراست کند مستلزم این بود که این محدوده تالابی قرق شود و جلوی چرای دام در آنجا گرفته شود.
درگی در پایان گفت:بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حفاظت، احیاو مدیریت تالابهای کشور بر عهده سازمان محیط زیست است، با صدور این سند اختیارات سازمان حفاظت محیط زیست استان البرز برای رسیدگی و احیای تالاب صالحیه بیشتر خواهد شد و قدرتمندتر از قبل مانع از تعرض، واگذاری و تصرف در این تالاب خواهیم شد و با کمک یگانهای ویژه حفاظت محیط زیست اتفاقات بسیار مثبتی برای تالاب صالحیه رقم خواهدخورد.
آخرین دیدگاهها