سه قطعه پرنده شکاری از متخلفان در حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه کشف شد

 ایرنا

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: ماموران یگان حفاظت این اداره سه قطعه پرنده شکاری را از شکارچیان متخلف در حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه کشف کردند.1مرداد

فاروق سلیمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برخی شکارچیان غیرمجاز در این فصل با ساختن مکان های شبیه به کوخه و تله ‌گذاری اقدام به شکار و زنده‌گیری پرندگان از جمله شاهین‌سانان مانند دلیجه، بالابان و بحری می کنند.

وی اضافه کرد: در این فصل این پرندگان شکاری به منظور تغذیه به تالاب های پارک جنوبی دریاچه ارومیه از جمله تالاب گروس مهاباد مهاجرت می کنند و افراد سودجو و غیربومی از استان های جنوبی برای شکار این پرندگان به این منطقه می آیند و برخی افراد محلی نیز با آنان همکاری می‌کنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: ماموران یگان حفاظت این اداره در پایش‌های خود در این منطقه و در یک عملیات توانستند سه قطعه پرنده شکاری از گونه «دلیجه» را از این شکارچیان متخلف کشف کنند اما شکارچیان با دیدن ماموران یگان حفاظت از محل متواری شدند.

وی اظهار کرد: این پرندگان شکاری پس از نگهداری در محیط زیست برای تیمار و مداوا در یکی از زیستگاه های شهرستان رهاسازی شدند.سلیمانی از دوستداران محیط زیست و اهالی روستاهای حاشیه تالاب های این شهرستان خواست در صورت مشاهده این شکارچیان با شماره تلفن گویای ۱۵۰۴ تماس گرفته و ماموران یگان حفاظت این اداره را مطلع سازند.

به گزارش ایرنا، دلیجه یا باشوو نام گونه‌ ای پرنده از راسته شاهین‌ سانان، خانواده بازان’ است که بالهایش بیشتر قهوه‌ ای با خال‌ های تیره است و دلیجه و تعدادی اندک از پرندگان دیگر از جمله پرستوهای دریایی، قادرند برای چند ثانیه قبل از یورش به طرف طعمه، در هوا در جا بال بزنند.تالاب‌های آذربایجان‌غربی هم به دلیل امنیت و شرایطی زیستی مناسبی که برای پرندگان دارد، استراحتگاه بسیار مناسبی برای انواع پرندگان مهاجری است که همه ساله در مسیر پرواز خود وارد آنها می‌شوند.

آذربایجان غربی در کریدور مهاجرتی هزاران بال پرنده در طول سال قرار گرفته‌است؛ سالانه دسته های مختلفی از انواع درناها، فلامینگوها، آنقوتها و صدها گونه دیگر از انواع اردک سانان و غاز سانان در تالابهای استان و در کنار بیش از۳۰ تالاب و زیستگاههای آبی و ساحلی فرود می‌آیند تا به زمستان گذرانی بپردازند.

این نقطه از کشور دارای اقلیم‌های متفاوتی بوده و این تنوع اقلیمی موجب شده تا گونه های متنوعی از پوشش گیاهی و جانوری در این استان وجود داشته باشد.وجود ۵۴ گونه پستاندار، ۵۹ گونه خزنده و دوزیست، ۲۶ گونه ماهی، نشان از تنوع گونه های مختلف زیستی در حیات وحش استان است.