تسنیم
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی گفت: مهاجرت بیش از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت در طول دو سه سال اخیر به مازندران، حفر چاههای بیرویه و کاهش تراز خزر از جمله عواملی هستند که این پدیده را تشدید میکنند.۰۵ بهمن
علی بیتاللهی؛ عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با فرونشست در استان مازندران اظهار کرد: بر اساس آخرین اندازهگیریهای دورسنجی متاسفانه نیمهشرقی استان مازندران از سمت جلگه آمل، در حدود 10 سانتیمتر در سال نرخ فرونشست دارد و برای ما محرز است که در استان سرسبز و پر آب مازندران نیز پدیده فرونشست توسعه پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه تا حدود 56 سال پیش این عارضه را در استان نداشتیم، گفت: این اتفاق با افت محسوس سفرههای آب زیرزمینی در شرق ساحل دریای خزر مرتبط است و در واقع این عامل اصلی فرونشست در این استان است.
فرونشست دشتها قابل بازگشت نیست
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی بیان کرد: مهاجرت بیش از 800 هزار نفر جمعیت در طول دو سه سال اخیر به این استان، حفر چاههای بیرویه و نیز کاهش سطح آب دریای مازندران که باعث افت سطح آب سفرههای زیرزمینی میشود از جمله عواملی هستند که این پدیده را تشدید میکنند.
بیتاللهی درباره کاهش تراز آب خزر توضیح داد: تراز آب خزر ظرف مدت یک سال، یعنی از سه ماهه اول 1399 تا 1400، 25 سانتیمتر کاهش تراز(ارتفاع آب) داشته و در مدت دو دهه اخیر 215 سانتیمتر سطح آب دریای مازندران کاهش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: فرونشست در یک نوار باریک ساحلی شمالی، جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 150 هزار نفر که در استان گیلان و مازندران هستند را تهدید میکند.
آخرین دیدگاهها