هشدار زیست‌محیطی به واحدهای تولید روغن‌ زیتون در رودبار

ایسنا

گیلان رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست رودبار با بیان اینکه واحدهای روغن کشی در شهرستان رودبار یک مرحله به دلیل عدم رعایت موارد زیست محیطی پلمب شدند، گفت: واحدهای تولیدی با تعهد به این موضوع که اقدام به بهسازی واحد کنند با توجه به ملاحظاتی که در امر حمایت از تولید وجود دارد با تعهد محضری به مقام قضایی یک مرتبه فک پلمب شدند که در ادامه در صورت عدم تمکین مجددا اقدام می‌شود.4آذر

علی فرهی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت پساب واحدهای تولید روغن زیتون در شهرستان رودبار، اظهار کرد: مانند سایر واحدهای تولیدی که واحدهای تولید روغن زیتون نیز از آنها مستثنی نیستند اداره حفاظت محیط زیست ملزم به رصد و پایش آلودگی‌های تخلیه شده از این صنایع به محیط پذیرنده مانند پساب‌ها است.

وی افزود: در همین راستا اداره حفاظت محیط زیست رودبار با پایش فعالیت این کارخانجات که دارای فعالیت فصلی هستند، اقدام به نمونه‌برداری از پساب خروجی آنها به محیط‌های پذیرنده کرده و پس از نمونه برداری پساب‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرند و پارامترهای آلاینده با مقادیر استانداردهای زیست محیطی مقایسه می‌شوند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست رودبار گفت: متعاقبا حسب وظیفه در صورتی که این پساب‌ها در سطح استاندارد تخلیه به محیط پذیرنده نباشند با صدور اخطاریه واحدها ملزم به بهسازی شرایط و تصفیه پساب می‌شوند. واحدها در صورت عدم تمکین در فهرست صنایع آلاینده که مشمول جرائم هستند قرار می‌گیرند.

وی افزود: متعاقبا در صورت بازدارنده نبودن جرائم، موضوع به مراجع قضایی برای اعمال شدت عمل بیشتر و برخورد با واحدهای مربوطه ارجاع می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست رودبار بیان کرد: نهایتا در صورت عدم بازدارندگی تمام موارد فوق از مقام قضایی درخواست تعطیلی واحد می‌شود که در صورت موافقت اقدام به پلمب واحد شده که در خصوص واحدهای روغن کشی در شهرستان رودبار یک مرحله تمامی این موارد اجرا شده است.

فرهی گفت: واحدهای تولیدی با تعهد به این موضوع که اقدام به بهسازی واحد نمایند با توجه به ملاحظاتی که در امر حمایت از تولید وجود دارد با تعهد محضری به مقام قضایی یک مرتبه فک پلمب گردیدند که در صورت عدم تمکین مجددا اقدامات فوق مترتب می‌شود.

وی تأکید کرد: پساب تولیدی در اکثر واحدهای تولید روغن زیتون و فرآوری زیتون به صورت مستقیم و غیر مستقیم وارد رودخانه سفیدرود می‌شود و به علت آلایندگی بالای این پساب متاسفانه رودخانه توان خودپالایی و رفع آلودگی را نداشته و سبب تغییرات جبران ناپذیر در اکوسیستم مربوطه می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست رودبار با بیان اینکه شاخص‌های بالای آلایندگی در داخل پساب واحدهای روغن کشی عمدتا شامل چربی و روغن مازاد اکسیژن خواهی شیمیایی و بیولوژیکی پساب است، افزود: ورود این پساب به داخل رودخانه سفیدرود سبب ایجاد آلودگی آب شده و با توجه به کاهش شدید اکسیژن آب توسط پساب و قدرت اکسیژن خواهی آن، مرگ و میر ماهیان و آبزیان و همچنین کاهش کیفیت آب را در پی دارد.