ایسنا
خراسان رضوی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: امسال در فصل حریق در ۱۱۵ هکتار از اراضی آتشسوزی اتفاق افتاد که مهمترین حریق به مساحت ۶۳ هکتار در شهرستان کلات و دیگری در درگز به مساحت ۵۰ هکتار بود.4 مهر
ابوالفضل شعبانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص میزان آتشسوزی طبیعت استان در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: امسال خشکسالی بیداد میکرد و گرمای هوا زیاد بود، بنابراین فصل حریق زودتر از سالهای قبل شروع شد. هرساله فصل حریق ما از اواسط تیرماه شروع میشد اما امسال از خردادماه آغاز شد.
وی با بیان اینکه یگان حفاظت قبل از شروع فصل حریق جلساتی برگزار میکند، عنوان کرد: یک تیم واکنش سریع داریم که فعالیت میکنند. استان را به چهار پهنه تقسیم کردیم و شهرستانهای کانون بحران آتشسوزی شناسایی شدند. شهرستانهای اطراف این کانونها نیز به عنوان معین محسوب میشوند تا اگر حادثهای رخ داد، کمک کنند.
شعبانی افزود: آموزش جوامع محلی را داشتیم که محیطبانان در روستاها و محلههای عشایری حضور پیدا میکردند و هشدارهای لازم را میدادند. مانورهای اطفای حرق نیز قبل از شروع فصل حریق برگزار شد. تجهیزات و امکاناتی که محیطبانان نیاز داشتند را نیز فراهم کردیم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به اینکه امسال در فصل حریق ۱۱۵ هکتار آتشسوزی اتفاق افتاد، تصریح کرد: مهمترین حریق به مساحت ۶۳ هکتار در شهرستان کلات بود که با حضور به موقع نیروهای یگان حفاظت محیط زیست اطفا شد. در درگز نیز ۵۰ هکتار حرق اتفاق افتاد. سایر موارد جزئی و در حد یک یا دو هکتار بود که به موقع اطفا شدند.
وی ادامه داد: شاید تعداد حریقها نسبت به سنوات قبل بیشتر باشد اما با حضور به موقع یگان حفاظت محیط زیست در مناطق، اطفا انجام شد. بیشتر حریقها در محلهای صعبالعبور اتفاق افتاد که اگر جلوگیری نمیکردیم فجایع زیادی پیش میآمد. حریقها نسبت به ۵، ۶ سال قبل بسیار کاهش داشته اما نسبت به یکی، دو سال اخیر ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است.
شعبانی بیان کرد: یکی از اقدامات خوبی که موجب کاهش آمار حریقها شده این است که برای اولین بار ۸ نفر نیروی آتشبان در سطح استان و در نقاط بحرانی به کارگیری کردیم که موجب کاهش آمارها شد، بنابراین امسال سال خوبی را پشت سر گذاشتیم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد عواملی که موجب آتشسوزی شدند، انسانی بودند که شناسایی و به مراجع قضایی تحویل داده شدند، حتی برای یک پرونده که در تندوره بود نیز حکم صادر شد. البته خشکسالی نیز مانند باروت عمل میکند و آتشسوزی با کوچکترین باد به همه جا منتشر میشود.
وی در خصوص کانونهای بحران آتشسوزی گفت: پارک ملی تندوره درگز، دو منطقه حفاظت شده در قوچان، پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور، شهرستان کلات، منطقه کلیلاق در تربت جام و فریمان، سرخس و طرقبه- شاندیز جزو کانونهای بحرانی در استان هستند.
آخرین دیدگاهها