ایسنا
خراسان رضوی بخشدار سرولایت گفت: متأسفانه زمانی که حیوانات در جستجوی غذا و آب از ارتفاعات پایین میآیند شکارچیان بیرحم آنها را شکار میکنند.۲۸ شهریور
باقر صدیقی در گفت و گو با ایسنا با تأکید بر اینکه محیطزیست و دستگاه قضا باید بر اساس قوانین برخورد جدی با متخلفین شکار و صید داشته باشد، خاطرنشان کرد: در شرایط خشکسالی و کاهش شدید منابع آبی گونههای وحشی منطقه در جستوجوی غذا به ارتفاعات پایینتر میآیند و متأسفانه بعضی از شکارچیان غیرمجاز از این شرایط سوء استفاده کرده و به شکار آنها میپردازند.
وی بیان کرد: باتوجه به خشکسالیهای اخیر و پایین آمدن حیات وحش از کوهها و ارتفاعات محمدبیگ و روستاهای عشقآباد، سوله و فهنه مورد توجه شکارچیان قرار گرفته و روزانه صدای تیراندازی شکارچیان متخلف را از ارتفاعات میشنویم.
بخشدار سرولایت با اشاره به اینکه امیدواریم با توجه به مناطق شکار ممنوع رئیسی و پناهگاه حیاتوحش حیدری مسئولین توجه ویژهای به این منطقه داشته باشند، اظهار کرد: شکارچیان غیرمجاز بیرحمی که اقدام به شکار حیواناتی در ارتفاعات پایین میکنند، ضمن برخورد قضایی باید به سختی مجازات شوند.
وی با اشاره به اینکه در این شرایط بیشتر حیوانات چهارپای مانند قوچ، میش، کل و بز در منطقه برای تهیه غذا به داخل روستاها میآیند، خاطرنشان کرد: از مردم روستانشین این مناطق تقاضا داریم که در صورت امکان غذا یا علوفه اضافی خود را در مناطقی دور از روستا برای این گونهها پخش کنند تا بتوانند از آنها تغذیه کنند.
صدیقی در ادامه ضمن تقدیر از تلاشهای شبانهروزی محیطبانان، گفت: از مسئولان استانی انتظار میرود بر افزایش تعداد محیطبانان منطقه توجه ویژهای داشته باشند.
وی با بیان اینکه محیطزیست منطقه از کمبود نیرو رنج میبرد، افزود: محیطبانان نیازمند حمایت بیشتری هستند.
بخشدار سرولایت در ادامه با تأکید بر اینکه باید جلوی فروش سلاحهای شکاری گرفته شود، بیان کرد: با توجه به خشکسالیهای چند ساله اخیر و کاهش زاد و ولد حیوانات نباید پروانه شکار و صید صادر شود.
وی همچنین از خیرین خواست با توجه به کاهش منابع آبی و خشکسالی در ساخت آبشخور و تأمین علوفه مورد نیاز همکاری لازم را با محیطزیست شهرستان داشته باشند.
صدیقی با اشاره به بحران آب و خشکسالیهای پیاپی حفاظت از محیطزیست را امری ضروری دانست و گفت: متأسفانه پوشش گیاهی و نزولات آسمانی در منطقه به دلیل خشکسالی ضعیف بوده و این امر بدن حیات وحش را در مقابل بیماریها تضعیف میکند.
وی در ادامه از حیاتوحشی که در این مناطق زندگی میکنند به عنوان سرمایه ملی نام برد و افزود: به دلیل خشکسالی عملاً نیازمند کمک هستیم چراکه محیطزیست با نیروها و اعتبارات کم خود به تنهایی نمیتواند مناطق را مدیریت کند.
بخشدار سرولایت خاطرنشان کرد: خشکسالی اثرات سویی بر میزان زاد و ولد حیات وحش گذاشته و موجب تخریب زیستگاه آنان شده است، این پدیده در عرصههای زیستمحیطی منطقه در کمین گونههای نادر جانوری نشسته و آنها را در معرض خطر انقراض قرار داده است.
وی در پایان گفت: شهروندان در صورت مشاهده شکارچیان در هر منطقهای از شهرستان سریعا با سامانه ۱۵۴۰ تماس بگیرید و یا به نزدیکترین اداره محیط زیست و پاسگاههای محیطبانی منطقه مراجعه کنند.
آخرین دیدگاهها