ایسنا
گیلان کارگاه یک روزه ” راهکارهای حفاظتی با تاکید بر فرهنگسازی محیطی و توانمندسازی جوامع محلی و نیروهای اثرگذار بر تالاب” در مرکز پرندهنگری تالاب بندر انزلی برگزار شد.26 شهریور
کارگاه یک روزه “دغدغههای تالاب به منظور جستجوی راهکارهای حفاظتی با تاکید بر فرهنگسازی محیطی و توانمندسازی جوامع محلی و نیروهای اثرگذار بر تالاب” به همت سازمان جهاد دانشگاهی گیلان و با مشارکت اداره کل حفاظت محیط زیست استان امروز یکشنبه ۲۶ شهریورماه در مرکز پرندهنگری تالاب انزلی برای همکاران شاغل در آموزش و پرورش شهرستان و دهیاران روستاهای حاشیه تالاب انزلی برگزار شد.
هادی مدبری، رئیس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان که سخنران این کارگاه بود در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه حلقه مفقوده تمامی تالابهای کشور مدیریت یکپارچه است، اظهار کرد: یکی از مباحث مهم در تالابها بحث مدیریت یکپارچه منابع آب است.
وی با بیان اینکه کاهش آب و حتی خشک شدن یکی از مهمترین معضلاتی است که در تمام تالابهای ایران وجود دارد، افزود: تالابهای شمالی ایران که جزو تالابهای بینالمللی هم هستند از این قاعده مستثنی نیستند.
مدبری با بیان اینکه محققان حوزه منابع آب تالابها به این نتیجه رسیدند که بحث مدیریت یکپارچه باید در منابع آب تالاب نیز به وجود بیاید، تصریح کرد: مدیریت یکپارچه ۳ مولفه مهم دارد که شامل عدالت اجتماعی، راندمان اقتصادی و حفظ محیط زیست است که نتیجه همه اینها توسعه پایدار است.
رئیس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان تاکید کرد: اگر مدیریت یکپارچه منابع آب را در حوزه خود تعریف نکنیم مطمئناً اثرات سوئی در پایین دست که حوزه های اکوسیستم تالاب است به وجود خواهد آمد.
وی افزود: قطعاً این اکوسیستم با معیشت جوامع محلی نیز در ارتباط است یعنی برای ذینفعان جوامع محلی مباحث اقتصاد اجتماعی به وجود میآید و جامعه و مدیریت ما را به مدیریت ناپایدار تبدیل میکند.
مدبری گفت: این مدیریت ناپایدار نیز اثرات جبران ناپذیری دارد لذا بیشترین بحث کارگاه امروز نیز بحث مدیریت یکپارچه آب در حوزه تالابها به ویژه تالاب انزلی بود.
آخرین دیدگاهها