خبرگزاری دانشجو
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان با اشاره به ضرورت افزایش کمی آب در خلیج گرگان گفت: مطالعات تزریق مصنوعی و پمپاژ آب دریای خزر به خلیج گرگان تاکنون ۵۰ درصد پیشرفته داشته و تا ۶ ماه آینده نهایی خواهد شد. 11 شهریور
محمدرضا کنعانی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: در کنار همه اقدامات اجرایی برای بهبود کیفی آب خلیج گرگان، مجموعه اقدامات متعددی مانند لایروبی کانال آشور، کانال چپقلی و پمپاژ آب از دریای خزر به سوی خلیج گرگان در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: فرایند لایروبی کانال آشور تا سفر دوم رئیس جمهور به استان به اتمام خواهد رسید و با ورود آب از دریای خزر قدرت خود پالایی خلیج گرگان افزایش خواهد یافت.
کنعانی گفت: مجوزهای لازم برای آغاز عملیات لایروبی در کانال چپاقلی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صادر شده و در این خصوص منعی وجود ندارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گلستان گفت با وجود آنکه برای پمپاژ آب از دریای خزر به خلیج گرگان مطالعهای از سوی یکی از نهادهای مرتبط در استان مازندران، انجام شده بود اما این مطالعه از سوی ما کافی تشخیص داده نشد و مقرر شد با محوریت سازمان سازمان حفاظت محیط زیست مطالعات متمرکزی در این خصوص انجام شود.
وی گفت: مطالعات پمپاژ آب و تزریق مصنوعی خلیج گرگان از دریای خزر تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت داشته است و امیدواریم تا پایان سال این مطالعات به اتمام برسد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت نتایج و دادههای حاصل از این مطالعات ملاکی برای اجرای پمپاژ و همچنین تعیین میزان، مکان و نوع تکنولوژی بکار رفته در تزریق آب دریای خزر به خلیج گرگان خواهد بود.
وی گفت با وجود آنکه مصوبات و مطالعات برای احیای خلیج گرگان از سالهای قبل وجود داشته است اما عزم اجرایی و منابع مالی برای این پروژه حیاتی وجود نداشت و دولت سیزدهم آغازگر این امر مهم در استان گلستان شد.
گفتنی است، خلیج گرگان به عنوان مهمترین اکوسیستم آبی ذخیره گاه زیست کره و پناهگاه حیات وحش میانکاله ، سالهاست که گرفتار چالشهایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان و لایروبی نکردن کانال های آبرسان است؛ از این رو رییس جمهور در سفر استانی خود به گلستان در اسفند ۱۴۰۰ دستور فوری آغاز لایروبی و رسوب برداری از کانال های آبرسان خلیج گرگان را صادر کرد.
آخرین دیدگاهها