آریا
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از تخصیص 145 میلیارد تومان اعتبار دور اول و دوم سفر ریاست جمهوری به استان برای این سازمان خبر داد.8 شهريور
به گزارش خبرگزاری آریا در آذربایجانشرقی؛شهنام اشتری در پنجمین جلسه از سلسله نشست های رسانه ای ” به سوی قله” با اشاره ای به وضعیت هوای شهر تبریز در پنج ماهه نخست سال 1402 گفت: در این مدت هوای شهر تبریز در 70 روز پاک، در 83 روز قابل قبول و در دو روز نیز ناسالم برای گروه های حساس بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با بیان اینکه آلودگی این رودخانه از سوی ارمنستان به دلیل ورود پساب صنعتی توسط سازمان حفاظت محیط زیست تایید شده است، گفت: «ادامه روند آلوده سازی ارس میتواند مخاطرات جدی در دراز مدت داشته باشد، رایزنیها برای جلوگیری از این موضوع در حال انجام است».
اشتری معرفی واحدهای آلاینده زا را از دیگر وظایف حفاظت محیط زیست عنوان کرد و گفت: «طبق پیگیریهای حقوقی، آلودگی زیست محیطی چرم شهر نیز بررسی شد و مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره این مجموعه به دستگاه قضایی معرفی شدند».
وی با بیان اینکه مشکل خاص محیط زیستی در مس سونگون وجود ندارد، خاطرنشان کرد: «با توجه به اهمیت موضوع مس سونگون، نسبت به این موضوع ورود کردیم و در نهایت جمعبندی حاکی از آن است که مشکل خاصی متصور نشدیم و مشکلات موجود نیز با تمهیداتی میتواند حل شود».
اشتری در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه مساحت جنگلهای استان 188 هزار هکتار و تنوع گونههای گیاهی استان 2500 گونه و 346 گونه تنوع گونههای جانوری است، افزود: « اثر ملی طبیعی ملی فسیلی مراغه، پارک ملی ارسباران، پارک ملی کنتال، مناطق حفاظت شده سهند، منطقه حفاظت شده کاغذکنان، منطقه حفاظت شده دیزمار، منطقه حفاظت شده یای قاری، منطقه حفاظت شده چاراویماق از اثرهای تحت مدیریت حفاظت محیط زیست است».
وی، بهره برداری از سلول های دفن بهداشتی در مرکز دفن تبریز، راه اندازی تصفیه خانه شیرابه مرکز دفن و ایجاد فضای سبز برای محل دفن قدیمی پسماند تبریز را از جمله عملکردهای سازمان عنوان کرده و گفت: در این مدت 753 واحد صنعتی مورد پایش قرار گرفته است.
اشتری با اشاره ای به برنامه آتی این اداره کل نیز گفت: پیگیری تکمیل مدیریت اصولی پسماندهای شهری و ایجاد مرکز دفع و دفن پسماند ویژه، هدایت صنایع جهت استقرار در خارج از شعاع 30 کیلومتری تبریز در راستای کاهش آلودگی هوا، جلوگیری از استقرار صنایع آب بر در استان و الزام واحدهای صنعتی به ایجاد فضای سبز با گونه هایی بومی و نیاز آبی کم از جمله این برنامه ها به شمار می روند.
وی در خصوص واحدهای آلاینده استان و نظارت اداره کل بر این واحدها گفت: وظیفه این اداره کل در قانون، معرفی واحد آلاینده بوده و وصول جرائم آلایندگی و مالیات ناشی از آن بر عهده ما نبوده بلکه اداره کل امور مالیاتی باید اجرا کننده این وظیفه باشد.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به سوالی در خصوص ایجاد واحدهای آب بر فولادی در استان گفت: ایجاد این واحدها در طول سال های گذشته بوده و در سالیان اخیر از ایجاد این واحدها ممانعت شده است.
گفتنی است سلسله نشست های رسانه ای «به سوی قله» از روز شنبه چهارم شهریور آغاز شده و تاکنون نیز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی پاسخگوی اصحاب رسانه بوده اند.
این نشست ها، روز پنجشنبه نهم شهریورماه با حضور اکبر فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به پایان خواهد رسید.
آخرین دیدگاهها