ارسال کننده خبر غلامرضا اخلاقی
سفر نمایندگان مجلس به گلستان به منظور بازدید و تعیین تکلیف درخصوص جاده ابر
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: تلاش برای احداث جاده ای که با عبور از قلب جنگل ابر، روستای ابر در شهرستان شاهرود استان سمنان را به روستای شیرین آباد و شهرستان علی آباد در استان گلستان متصل خواهد نمود چندین سال است که با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده است.
طی این مدت همواره سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل ها مخالفت خود را با احداث این جاده به دلیل اثرات زیانبار و جبران ناپذیر آن بر زیستوم منطقه اعلام نموده اند اما با اصرار و فشار تعدادی از نمایندگان استان گلستان در مجلس این موضوع همچنان حل نشده باقیمانده است.
در دولت گذشته عملیات احداث بخشی از مسیر این جاده آغاز شد که با تخریب گسترده ای نیز همراه بود و در نهایت با تغییر دولت و مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست عملیات احداث این جاده متوقف شد.
یکشنبه نهم آذرماه سال جاری تعدادی از نمایندگان مجلس طی نامه ای به حسن روحانی رئیسجمهور خواستار تکمیل جاده شیرین آباد به ابر در شاهرود شدند.
این موضوع مورد مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست و اعتراض دوستداران طبیعت قرار گرفت و در نهایت به دلیل حساسیت موضوع مقرر گردید اعضای فراکسیون محیط زیست و کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس به عنوان حکم (داور) از منطقه بازدید نموده و نظر نهایی خود را در این خصوص اعلام کنند.
صبح روز گذشته (پنجشنبه ۹۳/۱۰/۱۸) هیاتی متشکل از اعضای فراکسیون محیط زیست و کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس عازم گلستان شده و به همراه عده ای از مسئولان کشوری و استانی که به نحوی با احداث این حادثه دخیل هستند به بازدید از منطقه پرداختند.
محمدرضا تابش (رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس)، عباس رجایی (رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس)، کمال الدین پیرموذن (عضو فراکسیون محیط زیست مجلس)، رحمت اله نوروزی (نماینده مردم علی آباد در مجلس)، بخشایش اردستانی (عضو کمیسیون امنیت ملی و ساست خارجی مجلس)، محمد جواد نظری مهر (عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس)، سیدمحمد سادات ابراهیمی (عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس)، عبدالکریم حسین زاده (نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس)، سید محمدحسین میرمحمدی (رئیس کمیته مبارزه با زمینخواری کمیسیون اصل۹۰ مجلس)، رضا مروتی (معاون عمرانی استاندار گلستان)، بهزاد انگورج (معاونت امور جنگل و آبخیزداری سازمان جنگلها و مراتع)، اسماعیل مهاجر (مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان)، مدیران کل منابع طبیعی و راه و شهرسازی استان گلستان، نمایندگانی از دیوان محاسبات و همچنین سازمان بازرسی کل کشور از مهمترین افرادی بودند که صبح پنجشنبه از جنگل ابر و محل مورد نظر برای احداث جاده بازدید نمودند.
پس از این بازدید جلسه ای با حضور افراد فوق در محل استانداری استان گلستان برگزار و پیرامون تعیین تکلیف در خصوص این جاده بحث و بررسی صورت گرفت.
نهایتا افراد حاضر در جلسه به این نتیجه رسیدند که ادامه بررسی ضرورت احداث یا عدم احداث جاده و همچنین تعیین تکلیف در این خصوص منوط به برگزاری جلساتی در تهران با حضور مسئولان مربوطه و همچنین جمع آوری اطلاعات کافی در این خصوص باشد.
اما شنیده ها حاکی از آن است که محمدرضا تابش، عباس رجایی، کمال الدین پیرموذن و تمامی مدیران سازمان محیط زیست و منابع طبیعی که در این جلسه حضور داشتند با احداث جاده در جنگل مخالف هستند و برخی از اعضا نیز تصمیم گیری را به منوط به اعلام نظر کارشناسان نموده اند و در مجموع اکثر افراد حاضر پس از بازدید از محل احداث جاده و مشاهده جنگل های انبوه، مخالفت صریح خود را با احداث جاده اعلام نموده اند.
الهه موسوی مشاور مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان که در جریان بازدید و جلسه روز گذشته حضور داشت در مورد احداث جاده در جنگل ابر گفت: این منطقه یکی از بهترین رویشگاه های جنگلی کشور بوده و دارای گونه های گیاهی و جانوری منحصربفرد و با ارزشی است.
این روزنامه نگار و فعال حوزه محیط زیست اظهار داشت: ارتباط دو استان گلستان و سمنان در حال حاضر از طریق پنج محور، شامل دو جاده روستایی و سه جاده آسفالته برقرار است، بنابراین نیازی به احداث جاده ششم که قطعا با تخریب گسترده محیط زیست منطقه همراه خواهد بود، نیست.
خانم موسوی گفت: احداث جاده ای با تخریب گسترده محیط زیست برای تردد اهالی روستایی که یکصد خانوار جمعیت دارد به هیچ وجه توجیه اقتصادی و علمی ندارد و احداث این مسیر تنها زمین خواران و افرادی که به دنبال ساخت و ساز در زمین های حاشیه جاده هستند را منتفع خواهد نمود.
مشاور مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان افزود: علاوه بر کارشناسان محیط زیست، وزارت راه و شهرسازی صراحتا اعلام نموده است که به دلیل نوع خاک و احتمال رانش زمین، احداث این جاده به هیچ عنوان توجیه اقتصادی و فنی ندارد.
الهه موسوی گفت: بنابراین بهتر است هزینه گزافی که قرار است به ساخت این جاده اختصاص داده شود صرف بهسازی مسیرهای موجود و توسعه اقتصادی در روستاهای منطقه شود.
در حاشیه بازدید اعضای فراکسیون محیط زیست مجلس و مسئولان از محل احداث جاده در جنگل ابر و تشکیل جلسه در این خصوص، گروهی از طرفداران محیط زیست و تشکل های مردم نهاد استان گلستان با تجمع در مقابل محل برگزاری جلسه در استانداری گلستان مخالفت خود را با تخریب جنگل ابر و احداث جاده در این زیست بوم ارزشمند اعلام کردند.
مخالفان پلاکادرهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته بود: «ساخت جاده ابر تحمیل هزینه اضافی به دولت و مردم» ، « تا پای جان برای حفظ جنگل ابر ایستاده ایم» ، «نابودی جنگل ابر خیانت به نسل های آینده».
آخرین دیدگاهها