ارسال کننده خبر ابوالفضل نعیمی
اظهار نظر نمایندگان مجلس و مسئولان استانی در خصوص احداث جاده در جنگل ابر
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: صبح روز گذشته (پنجشنبه ۹۳/۱۰/۱۸) هیاتی متشکل از اعضای فراکسیون محیط زیست و کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس عازم گلستان شده و به همراه عده ای از مسئولان کشوری و استانی که به نحوی با احداث این حادثه دخیل هستند به بازدید از منطقه پرداختند.
پس از این بازدید جلسه ای با حضور افراد فوق در محل استانداری استان گلستان برگزار و پیرامون تعیین تکلیف در خصوص این جاده بحث و بررسی صورت گرفت.
نهایتا افراد حاضر در جلسه به این نتیجه رسیدند که ادامه بررسی ضرورت احداث یا عدم احداث جاده و همچنین تعیین تکلیف در این خصوص منوط به برگزاری جلساتی در تهران با حضور مسئولان مربوطه و همچنین جمع آوری اطلاعات کافی در این خصوص باشد.
به گزارش خانه ملت، اظهارنظر برخی از نمایندگان حاضر در جریان بازدید از منطقه و جلسه مربوطه بشرح زیر بوده است:
سازمان محیط زیست و رحمت اله نوروزی بنده را در خصوص تعیین تکلیف این جاده به عنوان داور انتخاب کرده اند
محمدرضا تابش رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با تأکید بر اینکه جنگل ابر از جمله جنگل های هیرکانی و تاریخی کشورمان است گفت: تصمیم گیری در خصوص ایجاد و یا عدم ایجاد مسیر جاده جنگلی ابر نیازمند بررسی های بیشتر و درنظر گرفتن تمامی اطلاعات در این خصوص است.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ضرورت حفظ محیط زیست بر هیچ کسی پوشیده نیست افزود: سازمان محیط زیست و همچنین نماینده این منطقه یعنی رحمت الله نوروزی بنده را در خصوص تعیین تکلیف این جاده به عنوان داور انتخاب کرده اند از این رو لازم است تا نظرات تمامی نمایندگان و کارشناسان متخصص در این حوزه اخذ شده و سپس اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.
وی با بیان اینکه مطالعات و تحقیقات بسیاری در خصوص احداث جاده ابر شده است تصریح کرد: اتخاذ تصمیم نهایی در خصوص این جاده به زودی صورت خواهد گرفت.
به شدت معتقد به حفظ محیط زیست با رعایت شرایط کافی برای راحتی مردم هستیم
عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه در خصوص ایجاد و یا عدم ایجاد مسیر جنگلی جاده ابر نیازمند اطلاعات بیشتری هستیم گفت: تصمیم گیری درخصوص این جاده در جلسه ای در کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور برخی وزرا، رئیس سازمان محیط زیست و همچنین نمایندگان عضو فراکسیون محیط زیست مجلس صورت خواهد گرفت.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازدید از مناطق مختلف مسیر جاده جنگلی ابر امروز صورت گرفت افزود: ما به شدت معتقد به حفظ محیط زیست با رعایت شرایط کافی برای راحتی مردم هستیم.
با وجود سه مسیر موازی برای تردد مردم نیازی به ایجاد جاده جدید وجود ندارد
سید محمدحسین میرمحمدی رئیس کمیته مبارزه با زمین خواری کمیسیون اصل نود مجلس با بیان اینکه تصمیم گیری درباره جاده ابر باید با در نظر گرفتن نظر تمامی متخصصان این حوزه باشد گفت: در نظر گرفتن اولویت برای ایجاد پروژه مهمی چون جاده جنگلی ابر ضروری است.
نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسیرهای جایگزین بسیاری برای ارتباط استان گلستان با شاهرود وجود دارد افزود: زمانی که سه مسیر موازی برای تردد مردم وجود دارد نیازی به ایجاد جاده جدید دراین خصوص وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه بحث محیط زیست و منابع طبیعی امروزه دغدغه همه دنیا است تصریح کرد: در خصوص ایجاد مسیر جاده جنگلی ابر باید به اولویت ها توجه کنیم و بدانیم که نباید منجر به نابودی محیط زیست شویم.
رئیس کمیته مبارزه با زمین خواری کمیسیون اصل نود مجلس یادآور شد: در صورتی که تمامی شرایط برای ایجاد جاده مذکور فراهم باشد و نظرات کارشناسان نیز همراه آن لحاظ شود هیچ مخالفتی با ایجاد آن صورت نخواهد گرفت.
چرا باید با بهانه تخریب محیط زیست مانع رشد استان شد ؟
رحمت الله نوروزی نماینده مردم علی آباد کتول با تاکید بر ضرورت ایجاد مسیر جنگلی جاده ابر گفت: زمانی که می توان با کوتاه کردن مسیر تردد مردم رضایت آنها را ایجاد کرد چرا باید با بهانه تخریب محیط زیست مانع رشد استان شد.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما نیز مخالف هر نوع تخریب محیط زیست هستیم افزود: امید است با اتخاذ راهکاری از سوی دولت و مجلس بتوان با کمترین و حتی نبود هرگونه تخریب محیط زیست نسبت به ایجاد این جاده اقدام کنیم.
چه اشکالی دارد که محیط زیست برای مردم تخریب شود ؟
بخشایش اردستانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه چه اشکالی دارد که محیط زیست برای مردم تخریب شود گفت: خاصیت محیط زیست این است که در خدمت مردم باشد.
نماینده مردم اردستان در مجلس با تاکید بر اینکه در تمامی دولت ها در راستای بهبود شرایط مردم اقدامات خوبی انجام شده است افزود: سازمان محیط زیست به جای مخالفت با ایجاد مسیر جنگلی جاده ابر راهکار جامعی برای کاهش تخریب محیط زیست ارائه دهد.
سازمان محیط زیست اجازه رشد را از استان گلستان سلب کرده است
محمد جواد نظری مهر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ایجاد مسیر جنگلی جاده ابر به اثرات مثبتی در جهت رشد استان گلستان منجر می شود گفت: استان گلستان همیشه محکوم به قبول خواسته های سازمان محیط زیست بوده و اجازه رشد استان را از آن سلب کرده است.
نماینده مردم بندرگز در مجلس با تأکید بر اینکه سهولت در تردد مردم و همچنین کاهش اتلاف زمان آنها در ایجاد مسیر جنگلی جاده ابر است گفت: امید است با جمع آوری اطلاعات کافی مسئولان زمینه احداث این جاده را فراهم کنند.
اطلاعات کافی در خصوص مسیر جنگلی ابر وجود ندارد
عبدالکریم حسین زاده نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه اطلاعات کافی در خصوص مسیر جنگلی جاده ابر در دست نیست، گفت: اگر ما نقشه خط پروژه، پوشش گیاهی، سکونتگاه های شهری و روستایی این مسیر را نداشته باشیم به طور حتم نمی توانیم در خصوص ایجاد این جاده تصمیم گیری کارشناسی انجام دهیم.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: از کمسیون کشاورزی مجلس و همچنین فراکسیون محیط زیست می خواهیم داده های اطلاعاتی در خصوص این مسیر جنگلی را به صورت نقشه کامل با در نظر گرفتن تمامی موضوعات برای تصمیم گیری نهایی در اختیار ما قرار دهند.
هیچ ضرورتی به احداث این جاده نمی بینم
کمال الدین پیرموذن سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان اینکه ضرورتی به ایجاد جاده جنگلی ابر وجود ندارد گفت: من در گذشته نامه ای را در خصوص ضرورت ایجاد این جاده امضا کردم اما امروز با بازدید میدانی که از این مسیر صورت گرفت به اشتباه بودن این تصمیم پی بردم از این رو هیچ ضرورتی به ایجاد این جاده نمی بینم.
ما خواستار توسعه پایدار با حفظ محیط زیست هستیم
حسن صادقلو استاندار استان گلستان با بیان اینکه ما همواره خواستار توسعه پایدار با حفظ محیط زیست هستیم گفت: در خصوص ایجاد مسیر جنگلی جاده ابر اجرای کار را به کارشناسان این حوزه واگذار کردیم.
جنگل ابر از لحاظ تنوع زیستی کمتر از پارک ملی گلستان نیست
مدیرکل حفاظت از محیط زیست گلستان در گفت وگو با مهر با بیان اینکه هر شخصی از این محل بازدید کند با احداث جاده مخالفت می کند، گفت: بازدید میدانی و تصمیم گیری در شرایطی که محیط طبیعی از نزدیک دیده شود بسیار در تصمیم گیری تاثیر می گذارد.
اسماعیل مهاجر افزود: درختان بلوط، گلابی وحشی، سرخدار از گونه های گیاهی با ارزش موجود در این منطقه است. این منطقه از نظر تنوع زیستی از پارک ملی گلستان کمتر نیست و مرکز شوکا و مارال است و گونه هایی چون پلنگ، گرگ و خرس در این جنگل وجود دارد.
مهاجر با بیان اینکه سعی داریم با هدف حفاظت از یکپارچگی اکوسیستمی این منطقه را به صورت طبیعی حفظ کنیم گفت: با وجود رانش زمین، ارتفاع زیاد و جاده های متعدد در مسیر گرگان به شاهرود با این پروژه مخالف هستیم.
http://www.iew.ir/1393/10/19/32716
آخرین دیدگاهها